Årets Målvakt: Henrik Haukeland, Timrå

27 april 2018 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Målvakt, som röstas fram av HockeyAllsvenskans expertjury, är Henrik Haukeland, Timrå.


Guldtröjan för årets målvakt syftar till att belöna den målvakt som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

2018 går Årets Målvakt till Henrik Haukeland, Timrå.

Henrik Haukeland hade stor del i att Timrå vann HockeyAllsvenskan, att laget släppte in minst mål av alla lag i ligan 2017/18 och att man tog sig hela vägen upp till SHL.

Norrmannen släppte in 1,72 mål per match, hade en räddningsprocent på 92,9 % och höll nollan sju gånger i HockeyAllsvenskan, och var därmed seriebäst i alla tre statistikkategorierna. Haukeland hade dessutom högst vinstprocent av samtliga målvakter och vann drygt 62 % av sina matcher.

– Det är klart att det är skoj att vinna. Jag hade en bra säsong, men spelade framförallt i ett bra lag som hade ett bra försvarsspel vilket gjorde att jag kunde lyckas. Det är ett lagspel, och laget ska ha kredd för att det gick så bra för mig, säger Henrik Haukeland.

Han kom till klubben från Leksand inför säsongen.

– Det kändes bra när jag fick jobba med Peter Hirsch (målvaktstränare), vi hittade tonen direkt. Utefter säsongen så blev det bättre både för laget och mig, vi tog steg hela tiden. Jag lyckades hålla en stabil nivå hela tiden och släppte in få mål, men vi hade som sagt också ett bra försvarsspel så det var tacksamt att vara målvakt i Timrå den här säsongen.

Det är tydligt att Henrik Haukeland inte vill framhäva sig själv efter Timrås succésäsong.

– Vi var en lagmaskin. Vi hade så klart individuellt skickliga spelare men man såg speciellt i matcherna mot Leksand och Karlskrona att vi hade fyra kedjor och tre backpar som var väldigt bra. Jag tycker att alla drog lika mycket åt samma håll. Det var laget som gjorde det för oss.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Andrew Engelage, Karlskoga

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018