HV71 vann och är HockeyAllsvenska Mästare!
Publicerad: 2022-05-04
HV71 vinner finalserien mot Björklöven och är därmed HockeyAllsvenska Mästare och spelar i SHL nästa säsong!

HV71:s sejour i HockeyAllsvenskan blev bara ettårig.

Smålänningarna vann den sjätte finalmatchen mot Björklöven med 3-2 efter övertid och plockade därmed hem finalserien med 4-2 i matcher.

Det betyder att HV71 är HockeyAllsvenska Mästare och spelar i SHL nästa säsong.

– Det är fantastiskt, säger forwarden Fredrik Forsberg till C More.

Fredrik Forsberg stod, som så många gånger den här säsongen, i centrum för HV71.

Skarpskytten dunkade in 1-0-målet mitt i matchen, en puck som såg ut att ta i ribban men som efter videogranskning konstaterades ha tagit i innerribban.

Bara fyra minuter senare skickade Forsberg in även 2-0.

Båda målen tillverkades i powerplay.

Björklöven kvitterade matchen i den tredje perioden efter mål av Olle Liss och Charles David Beaudoin.

Umeå-laget tryckte på under den första övertidsperioden, men i slutminuten fick HV71 med sitt ett powerplay och i inledningen av femte perioden avgjorde Fredrik Forsberg med sitt tredje (!) mål för kvällen.

– Det är något som man drömt om som liten, att avgöra finaler. Att göra tre mål också, det är helt fantastiskt, säger Forsberg.