Veckans Femma: "Har vaknat på allvar"

18 januari 2021 12:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Tim Juel, Karlskoga

Inget snack om saken - Tim Juel var HockeyAllsvenskans hetaste målvakt den gångna veckan. Han vaktade buren i två BIK-matcher och höll nollan i båda: 1-0 mot Björklöven och 6-0 mot Väsby. Juel gjorde totalt 47 räddningar. Med sex hållna nollor den här säsongen så är han bäst i hela ligan.

Bubblare: Claes Endre, AIK; Jacob Johansson, Timrå

BACKAR

Albin Carlson, Timrå

Med Marcus Hardegård på skadelistan så har Albin Carlson fått ökat förtroende och det har han sannerligen tagit vara på. Timrå-backen levererade ett mål och fyra assist på fyra matcher i veckan och gick dessutom +5, och var således i allra högst delaktig i att laget spelade in elva av tolv möjliga poäng.

Johan Larsson, Karlskoga

Johan Larssons intåg i Karlskoga har blivit en succé och han har gett en trygghet till backbesättningen samtidigt som han levererar poäng framåt. Backen, som nyligen förlängde kontraktet över resten av säsongen, bidrog mycket till BIK:s tre vinster i veckan. Larsson svarade för fem assist och gick +7 i plusminusstatistiken.

Bubblare: Eric Norin, AIK

FORWARDS

Anton Holm, AIK

Äntligen! Ja, så känns det. Efter en sval höst så har Anton Holm vaknat till på allvar. Innan den gångna veckan hade skarpskytten gjort två mål på arton matcher, men i de senaste fyra kamperna har han levererat fem mål och totalt sju poäng. Det bidrog i allra högsta grad till att AIK kunde vinna tre av fyra matcher.

Fredric Weigel, AIK

Anton Holm har vaknat - och då har givetvis raparpartnern Fredric Weigel ett finger med i spelet. Playmakern noterade sex assist i fyra matcher den gångna veckan och la inte minst fram några mackor till just Holm. Noterbart är att Weigel - och även Holm - gick +3 den gångna veckan.

Oskar Stål Lyrenäs, Mora

Talangen och snajpern Oskar Stål Lyrenäs har onekligen tagit nästa steg i Mora. 22-åringen, som besitter ett av ligans bästa handledsskott, är het just nu och svarade för tre mål och tre assist på tre matcher i veckan (på de åtta senaste matcherna har han gjort hela åtta mål och sex assist...).

Bubblare: Johan Johnsson, AIK; Gustaf Thorell, Karlskoga; Ludvig Larsson, Mora; Hugo Gustafsson, Södertälje; Anton Svensson, Tingsryd; Sebastian Benker, Västerås