Mike Helbers tips: "För mig finns tre topplag"
Publicerad: 2018-09-17
C More-experten Mike Helber har levererat sitt tips inför säsongen - och hoppas på bättre träffsäkert än senaste säsongerna.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

HockeyAllsvenskan är mer eller mindre omöjlig att tippa.

C More-experten Mike Helber har fått uppleva det under sina första år när han följt ligan.

– Det är otroligt svårt, säger Mike Helber.

– Det är tätt mellan botten och toppen, det är jämn karaktär på lagen och det blir en otrolig utveckling på spelare och lag under säsongen. Jag har bland annat missat helt på MODO två år i rad, även på Mora och Timrå som gått upp. Mora fick ihop en fantastisk grupp och ifjol visste vi inte att Jonathan Dahlén skulle komma hem till Timrå. Men det är också tjusningen med HockeyAllsvenskan, det blir alltid överraskningar.

I årets tips, som presenterades under HockeyAllsvenskans upptaktsträff, har Mike Helber AIK, MODO och Leksand i topp.

– För mig finns tre topplag som alla är väldigt bra, sedan är det ett hack ner, säger Helber.

Han tippar att Västervik och Pantern hamnar i negativt kval.

– Västervik har inte den kapaciteten och har satsat kraftfullt på utländska spelare. De tvingas prata engelska på och utanför isen, och även om svenskar förstår engelska bra så kan det bli svårt när det går fort och behövs nyanser i språket. Pantern styr inte alla händelser själva och ska bland annat vara i olika ishallar, det tror jag inte är till en fördel för dem.

Återstår att se hur årets träffsäkerhet i tipset blir, men Mike Helber tror inte på något nytt Timrå som han tippade tolva i serien ifjol och som sedan gick hela vägen upp i SHL.

– Jag tror inte att något lag som jag placerat bland de fyra sista i tabellen kan göra en Timrå.

Är du verkligen säker?
– Jag kan inte garantera något, men jag tror inte det.

Även C More-kollegan Harald Lückner och tränarna i HockeyAllsvenskan har tippat serien - och har snarlika tips som Helber.

– Ja, precis, det kommer nog se ut ungefär så där. Sedan är det som Harald Lückner säger, det är alltid något lag som överraskar positivt och negativt.

Jonas Gustavsson