Tre påståenden om varje lag: "Det är helt sant!"

20 september 2022 09:00

Fjorton spelarprofiler fick under HockeyAllsvenskans upptakt bemöta tre påståenden om sitt lag. Är Karlskoga inget grislag längre? Kan inte Västervik spela powerplay? Är alla bönder i Tingsryd? Svaren kommer här!


Richard Gynge, AIK

AIK är det mest svårtippade laget i år.
– Det tycker jag låter som ett rimligt påstående. Laget slutade nia i fjol och vi vill så klart utvecklas och ta ett steg till från den placeringen, men det är många bra lag i år och det känns som vi slår lite ur underläge.

Richard Gynge vinner skytteligan.
– Det tror inte jag, men jag gör mitt bästa varje dag så får vi se vad som händer. Jag har aldrig tänkt att jag ska in och göra mål eller så, utan jag gör mitt bästa och försöker bidra till att laget går så bra som möjligt.

Dalibor Dvorsky går topp-10 i draften nästa år.
– Det hoppas jag verkligen. Han är en fantastisk spelare och en riktigt bra kille. Kul att ha honom i laget och omkring sig, han är ju en av världens bästa 17-åringar. Det ska bli otroligt kul att följa hans karriär.

Viktor Hertzberg, Almtuna

Det blir aldrig någon ny arena i Uppsala.
– Det verkar ju inte så. De har väl pratat om det där i 30 år utan att det har hänt något.

Robert Kimby är mer noggrann med frisyren än Jimmy Anderström.
– Det är falskt, de är noga med det där båda två även om de har helt olika frisyrer. Det används en hel del vax på båda håll där jag kan meddela.

Georgs Golovkovs är ligans gladaste spelare när han gör mål.
– Jag skulle faktiskt tro det. Stämmer. Han är glad att vara här och älskar att spela hockey, vi som lag får energi av den glädje som han visar.

Fredric Andersson, Björklöven

Det vilar en förbannelse över Björklövens avancemangsplaner.
– Nej, det tycker jag inte. Vi har något bra på gång och vi har visat att vi kan vara där och nosa flera gånger om. Jag tror att man måste vara med i toppen ett tag för att kunna ta det där klivet. Vi tar de senaste åren som erfarenhet för att kunna tippa över marginalerna till vår fördel nästa gång.

Björklöven har FÖR bra backsida.
– Haha, det tror jag inte man kan ha. Det är bara positivt att vi har många bra backar. Sedan kommer de får tävla om vem som ska spela mest, men det är inte mitt problem utan det är backarna och Viktor Stråhles problem så det lämnar jag över till dem.

Per Kenttä är bäst i Björklöven på att köra snöskoter.
– Nej, det måste Alexander Wiklund vara. Han är från Piteå, han jagar, bygger hus och har sig, och då antar jag att man automatiskt kan köra snöskoter också. Har också sett klippen när Per kör snöskoter, men det är nog lite "stageat", haha.

Marcus Krüger, Djurgården

Djurgården gör INTE en HV71.
– Vi ska göra allt vi kan för att motbevisa det. Jag tycker att vi har ett intressant lag med en fin mix av spelare som varit med ett tag och framförallt stor uppsida på de yngre som kommer bli viktiga för oss.

Noah Östlund vinner Guldgallret som ligans främsta junior.
– Den skriver jag under på. Det är en grymt duktig spelare. Jag har fått spela lite med honom på försäsongen och det är bara att försöka hänga med där. Han gjorde något snyggt mål mot Tingsryd och har gjort en del andra saker som är roliga att se. Jag kanske kan lära mig något på äldre dagar också, haha.

Olle Liss använder mest schampo i Djurgården.
– Det är han eller materialaren Max som tävlar om det, men bland spelarna är det helt klart Liss.

Gustaf Franzén, Karlskoga

Karlskoga är inget grislag längre.
– Jo, det skulle jag nog säga. Vi är som bäst när det hettar till lite, när vi är griniga, när det blir lite grisigt. Sedan kan man inte dra på sig massa onödiga utvisningar i dagens hockey, men skulle ändå säga att vi är ett grislag fortfarande, om än på lite annorlunda sätt. Vi vill vara ett jobbigt gäng att möta.

Karl Helmersson pratar BARA försvarsspel på träningarna.
– Ja, det stämmer. Eller nej, han pratar om lite annat också. I år har det varit mycket mer snack kring powerplay och boxplay, något som vi tyckte att vi föll lite på förra säsongen. När man lägger grunden i ett spel så blir det mycket fokus på försvarsspel, det är naturligt, men vi snackar om lite annat också.

Det är tyst i omklädningsrummet nu när Mikael "Daggen" Eriksson försvunnit.
– Tänk om det varit så... nej, så är det verkligen inte. Vi har väldigt många som håller låda och flera nya spelare som tagit kliv framåt och tagit mer plats i gruppen. Det kommer nog aldrig vara tyst i Karlskogas omklädningsrum, haha.

Malte Sjögren, Kristianstad

Kristianstad är INTE en fluga som bara flög en vinter.
– Det tror inte jag heller. Vi har ett spelsystem som kommer fungera även i år. Det som gjorde att vi lyckades så bra i fjol var att alla köpte in i systemet vi hade, och det kommer vi göra i år också.

Linus Pettersson gör ett zorro-mål i år också.
– Ja, absolut. Han har det där i sig, den där trollgubben. Han har försökt några gånger på försäsongen och varit nära, så jag tror det kan komma under säsongen.

Viktor Grahn borde ha spelat i SHL i år.
– Ja, definitivt. Vi är sjukt glada över att ingen har tagit honom. Än, i alla fall. Han är en oerhört stabil back, en topp tre-back i den här ligan.

Erik Jinesjö Karlsson, MoDo

Mattias Karlin trivs inte i kostym.
– Det stämmer nog bra. Han känns inte som en kostymkille.

MoDo är HockeyAllsvenskans bästa hemmalag.
– Det tycker jag. Vi är starka på hemmaplan och det visade vi i fjol när vi knappt tappade en poäng på hemmaplan. Jag tror många tycker det är jobbigt att komma till Hägglunds Arena och spela. Vi har ett jäkligt bra stöd på hemmaplan.

Rihards Marenis är stolt över sin mustasch.
– Haha, det måste ju stämma väldigt bra. Den är nog bra tvättad, det ser ut så i alla fall, haha.

Daniel Ljunggren, Mora

Mora tror att säsongen börjar efter jul.
– Haha, ja ser man på förra säsongen så kanske det är så, men vi har pratat mycket om att få en bättre start i år. Det var försvarsspelet som strulade i början av förra säsongen, det har vi försökt styra upp från start i år.

Daniel Ljunggren och Johan Persson krävde att få spela tillsammans innan de skrev nya kontrakt.
– Nej, sådana krav har vi inte, sedan funkar vi bra tillsammans. Vi vill spela tillsammans och trivs med det, men något krav är det inte. Kemi är svårt att förklara men vi hittade varanda direkt i första matchen som vi spelade. Vi vet hur vi spelar och hur vi tänker.

Stortalangen Joel Jonsson, 17, slår sig in i HockeyAllsvenskan i år.
– Det kan han absolut göra. Han har varit med en del under försäsongen. Han är rivig, skicklig och kreativ. Han tävlar hårt. Han kan brinna till rejält och det är kul att se hur han tar för sig.

Linus Videll, Södertälje

Södertälje kommer högre upp i tabellen i år jämfört med i fjol.
– Ja, det är ju inte så svårt, så länger vi inte kommer sist eller näst sist så blir det ju bättre, och det måste vi ju greja.

Renars Krastenbergs blir HockeyAllsvenskans största överraskning.
– Ja, det tror jag. Hans skott är elit och han har riktigt bra skridskoåkning. Han kommer spela i ett bra lag och då kommer han få synas och skina ännu mer, dessutom.

Jacob Dahlström är HockeyAllsvenskans snabbaste spelare.
– Ja. Den var inte svår att svara på. Jag slutar faktiskt inte förundras över hur snabb han är. Man ser på träningar och matcher... det är absurt att se hur snabb han är. Det är sådant tryck i åkningen och det går så otroligt fort. Jag finner inte ord för det. Jag har sett snabba spelare i SHL och KHL, men ingen som har samma tryck i åkningen som Jacob.

Daniel Öhrn, Tingsryd

Fredrik Glader är inte alltid glader.
– Än så länge har han faktiskt varit det. Någon gång har han väl rutit i, men annars har han varit en positiv tränare.

Alla är bönder i Tingsryd.
– Ja, så är det faktiskt. Vi är en liten klubb och vill man se det som bönder så har jag inget problem med det. Jag gillar det där märket vi har på oss, vi är en liten klubb där alla jobbar arslet av sig för att nå framgång.

Tingsryd är skitdåliga i powerplay och boxplay.
– Inte i år. I fjol var vi faktiskt skitdåliga i powerplay och boxplay. Det låste sig helt och hållet förra året, men i år har vi fått in både spelare och idéer som talar för att vi ska vara betydligt bättre i år.

Marcus Eriksson, Vita Hästen

Vita Hästen är ett gäng spelare som ratats från andra klubbar.
– Stämmer inte. Vi väljer inte spelare först i kön men det finns kvalitet i killarna som kommit hit. Det är många spelare som byter klubb varje år och det är inget konstigt med det, utan man kanske söker nya utmaningar, det behöver inte betyda att man inte har någon annanstans att ta vägen. Jag tycker vi ser bra ut.

Tobias Sandberg är årets fyndvärvning i HockeyAllsvenskan.
– Om det är det största fyndet vet jag inte, men han har sett bra ut så här långt och haft en lovande start på sin sejour hos oss.

Marcus Eriksson har ögon i nacken.
– Nej. Det har jag faktiskt inte. Man får vrida och vända på huvudet, det är så det fungerar, haha.

Victor Öhman, Västervik

Västervik kan inte spela powerplay.
– I fjol hade vi problem på den fronten, men det kommer bli bättre i år. Förra året hade vi kanske inte ruljansen med pucken eller någon som gjorde skitjobbet framför mål, men på de positionerna ser det lite bättre ut i år.

En transatlant vinner poängligan i Västervik.
– Jag får väl säga ja i år eftersom jag sade nej i fjol. Det blir nog så.

Victor Öhman kan inte vara hel och frisk en säsong.
– Så har det varit de senaste åren men förhoppningsvis får jag spela 52 omgångar i år. Jag har väl skadat det mesta de senaste åren, det är knän och axlar och skit, men som sagt, hoppas kunna vara hel och frisk den här säsongen.

Jimmie Jansson Lorek, Västerås

Mikael Frycklund vinner poängligan.
– Ja det gör han. Spelar han som han gjorde i fjol så är han en av seriens absolut bästa spelare. Han har ännu bättre spelare omkring sig i år så jag tror verkligen att han har chansen.

Trevor Cheek är ligans jobbigaste spelare att spela mot.
– Ja, han är väldigt dryg att ha att göra med. Är glad att han är i vårt lag i år. Spelade mot honom i fjol och han är framförallt skicklig på att vara jobbig. Han är liksom inte bara jobbig som spelare, utan han är också skicklig på att vara jobbig, han vet precis vilka knappar han ska trycka på, inte minst i spelet framför kassen.

Västerås kan inte leverera i slutspel.
– Stämmer inte. Förra året tyckte jag vi var otroligt förberedda och gjorde det bra i vissa stunder, och vi får inte glömma att vi mötte ett väldigt bra Björklöven. Det som saknades var kanske lite kyla, men det tror jag vi lärt oss av. Året innan var vi lite för veka i stället, i fjol var vi kanske lite för heta. Nu tror jag vi hittat en bättre balans mellan hettan och kylan.

Isak Mantler, Östersund

Det finns inget odjur i Storsjön.
– Haha, jag har ingen aning. Jag har väl hört om det där, kanske finns, kanske inte. Vem vet.

Östersund åker ur HockeyAllsvenskan.
– Falskt. Vi kommer växa in i ligan. Vi har en stark grupp och en stark kärna, det kommer bli otroligt viktigt.

Isak Mantler gör succé i HockeyAllsvenskan.
– Sant! Jag vill som hela laget växa in i HockeyAllsvenskan. Vi vet att det kommer att bli många tuffa matcher, men samtidigt så blir det en bra utmaning för oss.