Aronsson: "Med facit i hand blev det fel"

11 juli 2019 14:30

Allt har egentligen gått snett sedan han lämnade Almtuna för fyra år sedan. Nu är Victor Aronsson tillbaka i moderklubben och redo att ta ett nytt grepp om karriären.


Karriären har inte blivit som tänkt för Victor Aronsson.

Han tog sig hela vägen upp i A-laget i moderklubben Almtuna, slog igenom i HockeyAllsvenskan och skrev 2015 på ett SHL-avtal med Karlskrona.

En fin resa - men sedan 2015 har det mesta gått emot.

Den stora anledningen?

Skador, brist på förtroende och, så klart, en del otur.

Nu är 26-åringen efter fyra års motgångar tillbaka i Almtuna igen och vill ta ett omtag på den karriär som gått i stå.

– Just nu känns det väldigt bra. Det är jäkligt kul att vara tillbaka i Almtuna och jag längtar verkligen till augusti då allt drar igång igen, säger Victor Aronsson.

– Jag vill komma hem och göra en nystart. Börja om på noll igen. Hitta glädjen. Få spela mycket. Det ska bli skönt att vara i hemstaden, vara nära familjen och vänner, och känna positiv energi igen.

SHL-karriären hann inte ens börja innan skadorna slog till.

– Jag fick inte världens bästa start om man säger så. Jag bröt vadbenet på en träning precis innan SHL-premiären och var borta halva säsongen. Jag fick börja om med en ny försäsong, men säsongen var spolierad innan den ens hunnit börja. Det var en väldigt jobbig tid, säger han.

– De matcherna jag väl spelade första säsongen tycker jag var tillräckligt bra för att få speltid andra året, men det blev inte riktigt så. Det året kände jag mig inte prioriterad i laget och det blev en tuff säsong med lite istid. Jag försökte hålla uppe huvudet, kriga på och vänta på chansen, men jag fick aldrig den istid jag behövde för att kunna visa vad jag kan. Tredje säsongen blev lite som den andra med lite speltid.

Du skrev ändå på för ett år till under andra säsongen?
– Just då, under perioden jag skrev på, så började jag få lite mer speltid och hade ett bra snack med klubben om att de ville satsa på mig inför år tre. Det blev inte riktigt så. Med facit i hand skulle jag inte förlängt, men samtidigt kändes det bra där och då.

Ifjol kände Victor Aronsson att han behövde röra på sig.

Han valde bort moderklubben Almtuna - och skrev istället på för MODO.

– Jag ville komma till en ny klubb och hitta glädjen igen. Jag kände att jag ville komma till en helt ny miljö. Det gick bra i början i MODO och jag kände att det skulle bli en bra säsong. Då, när det kändes som bäst, så fick jag en fraktur i handleden och var borta i tre månader. Det var tufft mentalt. Det blev en jobbig säsong till.

När du kom tillbaka var det svårt att erövra speltid?
– Jag trodde länge att säsongen var över, men jag kom tillbaka sent på säsongen. Då gick laget bra och många backar hade haft en fin utveckling. Det var svårt att slå sig in i ett vinnande lag. Det var ändå skönt att jag fick avsluta säsongen skadefri.

Victor Aronsson hade avtal med MODO även över kommande säsong.

Det avtalet valde parterna dock att bryta.

– Vi hade ett snack och ville hitta någon form av lösning. Det var en strulig säsong för mig med den jobbiga skadan. När sedan Almtuna till slut blev kvar i HockeyAllsvenskan och dök upp som ett alternativ så var det inget att tveka på. Det kändes rätt att komma hem, säger han.

– Almtuna är min moderklubb, där var där allt började och jag hade en bra tid i klubben senast. Jag har fått bra förtroende där innan och hoppas få det igen.

Almtuna åkte ur HockeyAllsvenskan efter att ha blivit trea i Kvalserien, men fick en ny chans efter att Pantern dragit sig ur ligan.

Nu gör Uppsala-klubben en omstart.

Att då få hem Victor Aronsson är givetvis en jackpott.

– Det känns hoppfullt i Almtuna nu. Det var en jobbig säsong ifjol som slutade på värsta tänkbara vis, men där det blev bra till slut ändå. Jag känner att det blåser positiva vindar och att det finns en stor framtidstro. Almtuna har alltid varit ett hårt jobbande lag som arbetat som en enhet, men kanske föll ifrån lite av det den gångna säsongen. Det gäller att lära av en sådan säsong. Vi vet att det kommer krävas hårt jobb och det är en tuff säsong som väntar, men vi vet också att vi kan klara saker bara vi jobbar tillsammans.

Vad bygger du upp för egna förväntningar?
– Jag vill ta en stor roll i laget och utveckla mitt spel. Jag känner också att jag utvecklats som människa de senaste åren och vill ta ett stort ansvar i gruppen. Jag är inte lastgammal men kommer nog att vara en av de äldre i laget, så jag ser fram emot att stötta de yngre. Det har varit fyra jobbiga år så nu är jag skittaggad. Jag vill visa att jag är en bra hockeyspelare.

Victor Aronsson vill också hitta sitt eget spel igen.

– Jag har fått en mer defensiv roll de senaste åren och offensiven har fått lida. Nu hoppas jag kunna få igång offensiven igen, säger backen som svarade för 21 poäng på 46 matcher under sin senaste allsvenska säsong i Almtuna.

– Samtidigt har jag utvecklat min defensiv och är mer komplett som back än senast jag var i Almtuna.

Du har inte något seniormål sedan du lämnade Almtuna, det är dags att börja smälla in lite puckar i nät igen?
– Ja, det hoppas jag. Jag vill alltid vara med och bidra i offensiven, men samtidigt är det bara viktigt om det hjälper laget att vinna matcher.

» Transfercentralen - full koll på silly season