Johan Porsberger och Oskar Lang kvar i LIF
Publicerad: 2018-05-18
Johan Porsberger och Oskar Lang har beslutat sig för att stanna kvar i Leksand och spelar därmed i klubben även kommande säsong.

Leksand har säkrat upp två forwards från den gångna säsongens trupp.

Johan Porsberger hade ett optionsår kvar på sitt kontrakt, och nu står det klart att det nyttjas och 24-åringen spelar därmed i dalaklubben även kommande vinter.

Forwarden svarade för 17 mål och 29 poäng på 48 matcher under den gångna säsongen. Totalt i HockeyAllsvenskan har Porsberger levererat 109 poäng på 226 matcher.

– Johan är en målskytt som själv inte är helt nöjd med det han producerade i fjol. Han kör på riktigt hårt nu, så jag tror säkert att vi kommer att få se ännu fler poäng från hans klubba i år, säger Christer Siik, sportsligt ansvarig, till Leksands hemsida.

Oskar Lang hade ett år kvar på sitt nuvarande avtal men har varit aktuell för SHL. Nu står det klart att han fullföljer sitt avtal med LIF, och han har dessutom kritat på för ytterligare en säsong och blir kvar i två år framöver.

21-åringen svarade för sju mål och 20 poäng på 44 matcher under säsongen som gick.

– Det här är en spelare med många bra kvalitéer som bidrar mycket i vårt offensiva spel. Vi är jätteglada över att Oskar vill stanna kvar och utvecklas vidare hos oss, säger Christer Siik.

Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson