Rob Bordson klar för spel i Västervik

11 juli 2019 16:30

Västervik har gjort klart med amerikanske centern Rob Bordson som närmast kommer från österrikiska Dornbirner.


Västervik värvade in fem nordamerikaner inför förra säsongen.

Nu står det klart att det blir minst fem nordamerikaner även kommande säsong. Femte transatlanten att skriva på för klubben är Rob Bordson.

Den amerikanske centern har spelat collegehockey i USA och därefter haft en gedigen AHL-karriär som resulterat i 127 poäng på 380 matcher. De tre senaste åren har 31-åringen spelat i Europa.

Den gångna vintern tillhörde Bordson österrikiska Dornbirner, men missade hela säsongen på grund av skada.

– Vi är väl medvetna om Robs skada ifjol och det kommer kanske ta lite längre tid för honom att komma in i matchform än de andra. Skadan ska vara läkt sen en lång tid tillbaka och han har varit på is och skött sin rehab på University of Minnesota-Duluth, samma college som Peter Krieger spelade ifjol, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Rob är en center med stor erfarenhet från spel på hög nivå. En ledartyp som kommer bli viktig i vårt unga lag.

Robson:

– Jag gillar att spela pucken, är mer av en passningsläggare än en avslutare. Ser mig själv som en playmaker, jag gillar att föra ett powerplay där jag kan lugna ner spelet och så. Jag tar även ansvar i defensiv zon, jag har alltid känt stolthet över att försöka vara bra i alla delar av spelet, både offensivt och defensivt.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season