"Vi kan alla bidra på olika sätt"

9 juli 2021 09:00

Niclas Fröberg skriver om "gubbhockeydagis", ordförandeskapet i HockeyAllsvenskan, styrelsens arbete, stolthet och viktiga samarbeten.


Jag älskar ishockey.

Mitt liv med ishockeyn startade genom spel i Stocksund redan 1970. Blev målvakt direkt. Verkade mycket roligare och mer spännande än att spela ute. Vad jag inte förstod då sju år gammal är att det är på sin höjd två platser i laget. Ändå älskade jag sporten.

Jag spelade ishockey aktivt fram till 2004 då jag var 40 år gammal. Spelar fortfarande ishockey idag 56 år gammal i veteranserier och vårt ”gubbhockeydagis ” på Stora Mossens IP under ledning av Nichlas Falk klockan sju varje måndagmorgon.

Genom åren landade slutsatsen för mig att det är få förunnat att kunna leva på sin ishockey, men att det behövs många kring ishockeyn.

Vi kan alla bidra på olika sätt.

För två år sedan fick jag frågan av valberedningens ordförande Mats Boqvist om jag kunde tänka mig att bli ordförande för HockeyAllsvenskan. När frågan kom så var valet och svaret självklart. Att få aktivt verka för att stärka hela ligan, alla lagen och allt runt omkring kändes som en härlig utmaning.

Jag är en enormt stolt ordförande för HockeyAllsvenskan.

Att få klubbarnas förtroende tillsammans med övriga i styrelsen är något jag känner en enorm glädje och passion för.

Ligan är idag Sveriges tredje största liga efter SHL och Fotbollsallsvenskan i Sverige. I styrelsearbetet är det många olika områden som berörs och beslutas utifrån ägardirektiven, det vill säga de allsvenska klubbarna. I första hand är det så klart ekonomi och hur vi ska utveckla ligan de närmsta fem åren till en ännu starkare kommersiell och professionell position.

Styrelsearbetet i övrigt handlar om hur vi inom sport, organisation, ekonomi och teknik kan vara i framkant och vara en attraktiv liga för våra kära fans, publik men också samarbetspartners och tittarna hemma i soffan. Detta i samråd med vår organisation under VD Gabriel Monidelles ledning.

Just nu känner jag en stolthet.

Jag är enormt stolt över att vi kunde genomföra säsongen 2020/2021 fullt ut trots alla utmaningar med Covid-19.

Stolt över vår fantastiska organisation i HockeyAllsvenskan som arbetade stenhårt med lite personal.

Stolt över att vi fick ett historiskt avtal med Svenska Spel för SDHL, SHL och oss i HockeyAllsvenskan som gäller de fem kommande åren.

Stolt över att Timrå IK blev första vinnare av HockeyAllsvenska Finalen 2020/2021 och avancerade till SHL.

Jag vill också tacka Anders Larsson, ordförande Sveriges Ishockeyförbund, Anders Källström, ordförande SHL, Ronnie Glysing, Ordförande Hockeyettan, samt Agne Bengtsson, ordförande SDHL.

Utan vårt gemensamma lagarbete bakom kulisserna hade vi aldrig tagit oss igenom denna säsong utifrån Covid-19 och spela hela säsongen, jobba med RF-stödet och publikbortfallet, samt projekt återstart för svensk ishockey inför hösten.

Låt oss hoppas på en höst med möjlighet till publik igen.