Profilerna: "Förväntar mig ett genombrottsår"

19 augusti 2019 13:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? AIK-tränaren Jussi Salo lyfter fram profiler inför säsongen.


AIK-tränaren Jussi Salo om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Kim Tallberg från Tingsryd. En väldigt bra kille som tar sin hockey seriöst. Tränar stenhårt och är på väg uppåt i karriären. Han har ett par bra säsonger bakom sig och vi hoppas att han kan ta en ännu större roll hos oss i offensiven.

– Robin Jacobsson från Graz99ers. Kommer hem efter några år utomlands och har mycket erfarenhet och hög nivå i sitt spel. Jag hoppas han kan ta en stor roll med mycket ansvar i det defensiva spelet. Speciellt i egen zon.

– Henrik Rommel från Vita Hästen. Jag förväntar mig att han får ett genombrottsår och blommar ut på riktigt. Han är en riktig AIK:are med stort hjärta för klubben. Han har tränat hårt i sommar och visat med träningen att han verkligen vill något. Hoppas han får det att stämma i alla spelformer, då blir han riktigt bra.

... vem får sitt genombrott i år?

– Jag hoppas killar som Henrik Rommel, Oskar Drugge och Emil Aronsson kan få det, men jag säger Isac Heens. Han är en back som kommer från Södertälje och har visat att han har väldigt mycket hockey i sig. Det ska bli intressant att se om han kan anpassa sitt spel till seniornivå, då kommer det bli riktigt bra.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Jacob Dahlström. Han jobbar stenhårt för laget och är en pålitlig spelare. Han kanske inte alltid syns i matchprotokollet, men han är en bra kille som täcker skott och ger allt varje dag.

... vem vinner poängligan i AIK?

– Jag tror att Johan Porsberger kommer vara med högt upp där.

» #14lag14analyser