Matchguide: Timrå och tre lag som jagar flytet

19 januari 2021 09:30

Serieettan Timrå har fem raka segrar och är i bra form. Övriga tre lag som är i spel under tisdagen - Kristianstad, Västerås och MODO - letar just nu efter flytet i spelet för att kunna vinna fler matcher.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Timrå, Kristianstads Ishall
19.00 Västerås - MODO, ABB Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Botten mot toppen. Lagen har mötts en gång under säsongen och då segrade Timrå med 4-2.

» Kristianstad har tre segrar på de fem senaste matcherna men 1-2-föll senast mot Västerås i en tät och tuff batalj.

» Timrå står på fem raka vinster och slog tillbaka Södertälje med 4-3 i söndags.

» Timrå-forwarden Sebastian Hartmann fördes ut på bår och kördes till sjukhus under matchen mot Södertälje senast. Nu har det kommit glädjande besked kring hans status. "Sebastian Hartmann har under gårdagskvällen undersökts och genomgått en skiktröntgen på sjukhus. Detta för att utesluta eventuell fraktur i ryggen. Lyckligtvis är ryggraden oskadad men han har drabbats av blödning i mjukdelar kring rygg och höger höft. Efter utredning har Hartmann kunnat återgå hem. Prognosen bedöms i nuläget som god och han kommer att ansluta till truppen så snart som möjligt", sa Timrås lagläkare Christian Johansson igår.

» Det har bara blivit en trepoängare under de sju senaste matcherna för Västerås. Västmanlänningarna övertidsföll senast mot Björklöven.

» MODO spelade igår - och det var inte vilken match som helst. Väsby ledde med 4-0 och 5-2, men MODO lyckades vända på matchen och ledde med 6-5 i slutet. Då kvitterade Väsby till 6-6 innan MODO kunde avgöra på övertid genom Mikkel Aagaard. MODO har vunnit tre av de senaste fem matcherna, men samtliga segrar har kommit efter övertid eller straffar. Laget har bara en trepoängare sett över de tio senaste omgångarna.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin 4-1-seger på hemmaplan.

» MODO-duon Patrik Karlkvist och Adam Rockwood har gjort poäng i fem raka matcher. De bildar just nu en vass förstakedja tillsammans med Johan Harju, och trion matade in sju poäng igår mot Väsby.