HockeyAllsvenskan ökade med 43 %!

5 juni 2022 11:20

Över en miljon personer besökte de allsvenska arenorna i vintras och tittandet i C More ökade med hela 43 %!


HockeyAllsvenskan kan sammanfatta en ny fantastisk säsong.

Totalt så besökte över en miljon personer, totalt 1 008 512 personer, de allsvenska arenorna under vintern. I slutspelet kom över 200 000 personer personer till arenorna med en arenabeläggning på 74 %, och hela finalserien mellan HV71 och Björklöven var slutsåld.

Även i C More nåddes nya rekordnivåer.

Antalet tittare på HockeyAllsvenskan i C More ökade med 21 % i fjol och den gångna säsongen kom en ökning på 43 %. På två år har alltså tittandet på HockeyAllsvenskan ökat med hela 73 %.

Slutspelet genererade stort intresse.

Den sjätte finalmatchen mellan HV71 och Björklöven hade i snitt 300 000 tittare i TV12 och C More och räckvidden (personer som såg hela eller delar av matchen) nådde hela 720 000 tittare. Det är därmed en av de mest sedda matcherna någonsin i HockeyAllsvenskan.

Räckvidden för hela slutspelet, det vill säga personer som såg något av slutspelet, var 1 570 000 personer.

– Vi visste att vår liga och vårt slutspel engagerar och siffrorna är ett superstarkt kvitto för alla våra lag och hela ligan. Nu ska vi lägga i nästa växel och tanken är att nästa säsong ska få än finare siffror, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

Noterbart är också att satsningen på Fredagshockey och Superfredag slog väl ut. Det är under fredagarna som tittandet utvecklades mest under säsongen och ser vi till Superfredagsmatcherna så var siffrorna nästan tredubblade jämfört med fredagssiffrorna året innan.