Matchguide: Viktiga matcher för Västerås och Västervik

25 mars 2021 09:40

Det är dags för rond två i kvartsfinalerna mellan Karlskoga och Västerås samt Södertälje och Västervik. Viktiga matcher för Västerås och Västervik som föll i tisdags och som behöver vinna för att inte hamna i 0-2-underlägen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
18.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken

MATCHSERIERNA

VÄRT ATT VETA

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Karlskoga vann den första kvartsfinalen mot Västerås med 4-2. Värmlänningarna fick en drömstart på matchen med en 3-0-ledning redan efter sex minuter och BIK höll sedan undan resten av matchen.

» Karlskogas Aleksi Rekonen gjorde comeback i tisdags efter över en månads frånvaro. Finländaren gjorde mål direkt när han skickade in 3-0-målet.

» Västerås Jimmie Jansson låg bakom båda målen senast med ett mål och en assist. Jansson, som vann backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan, har nu gjort poäng i sex raka matcher.

» Karlskogas Johan Larsson anmäldes till disciplinnämnden efter en "late hit" i första matchen. Dom väntas komma under dagen.

» Västerås har alltjämt frågetecken för Sebastian Benker som inte spelade senast. Lukas Zetterberg och Fredrik Johansson utgick i förra matchen och spelar inte ikväll. "Det är två centrala spelare som försvinner från våra kedjor och vårt powerplay. Så det är klart att det kommer bli förändringar men hur vet jag inte", säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Södertälje plockade hem den första kvartsfinalen med 4-2 efter att Christopher Bengtsson agerat stor segerorganisatör. Han spelade fram till både 1-0 och 2-2 innan han själv dundrade in 3-2.

» Södertäljes Lucas Carlsson gjorde ett mål senast och har därmed gjort mål i fem av de sex senaste hemmamatcherna.

» Västerviks Ryan Gropp sköt ett mål senast och har gjort fyra mål i de sex senaste matcherna.

» Jussi Rynnäs och Rasmus Kahilainen vilade från SSK-träningen igår men båda kommer spela idag, rapporterar lt.se.

» "Det var inte vår bästa match direkt. Jag tror vi inte var tillräckligt desperata och lite för många individuella misstag. Kände att Södertälje inte var så bra heller, så det känns skönt inför fortsättningen", säger Västervik-målvakten Daniel Marmenlind till dagensvastervik.se om första bataljen.