Försäsong: Flera tajta matcher under torsdagskvällen
Publicerad: 2021-09-16
MoDo, Västerås, Mora, Troja och Karlskoga blev vinnare i torsdagens försäsongsmatcher samtidigt som det blev förluster för Björklöven, Södertälje, Tingsryd och AIK.

Björklöven - MoDo 2-3

MoDo slog tillbaka Björklöven med 3-2 i A3 Arena.

Björklöven matade in 1-0 genom Olle Liss men MoDo vände matchen via dubbla mål i powerplay inprickade av Sebastian Ohlsson och Markus Modigs. Därefter utökade Mikkel Aagaard till 3-1, och Löven kom inte närmare än en reducering av Veeti Vainio i slutminuten.

Tex Williamsson, som återhämtat sig efter sjukdom under sommaren och början på hösten, var tillbaka i MoDo igen och fick en fin start på sin försäsong. Målvakten motade 34 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 94,4 %.

Målskyttar Björklöven: Olle Liss, Veeti Vainio
Målskyttar MoDo: Sebastian Ohlsson, Markus Modigs, Mikkel Aagaard

Mora - Borlänge 3-2

Mora slog tillbaka Borlänge med 3-2, men det satt riktigt hårt åt.

Borlänge tog en snabb 2-0-ledning. Johan Persson 1-2-reducerade innan första perioden var slut, men sedan höll Borlänge stången fram till den tredje perioden. Då, bara minuten in i tredje akten, så kvitterade Lukas Wernblom på straff, och med bara 35 sekunder kvar att spela av matchen så avgjorde Johan Persson fram till 3-2 med sitt andra mål för kvällen.

Mora, som vann skotten med 41-26, hade Matteus Ward i målet. Han motade 24 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 92,3 %.

Målskyttar Mora: Johan Persson 2, Lukas Wernblom

{!A}

Västerås - Södertälje 4-1

Västerås kunde slå tillbaka seriekonkurrenten Södertälje med 4-1 på hemmaplan.

Gästerna gjorde 1-0 genom Brett Polllock mitt i den första perioden, men VIK lyckades vända. Filip Karlsson 1-1-kvitterade innan första perioden var slut, Ludvig Jardeskog dunkade in 2-1 i mittperioden och Isac Skedung utökade till 3-1 en bit in i tredje perioden. Alexander Lunsjö fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

VIK vann skotten med 31-22 och Johan Gustafsson i målburen motade 21 av 22 skott vilket innebar en räddningsprocent på 95,5 %.

Målskyttar Västerås: Filip Karlsson, Ludvig Jardeskog, Isac Skedung, Alexander Lunsjö
Målskyttar Södertälje: Brett Pollock

AIK - Karlskoga 1-3

Karlskoga slog tillbaka AIK med 3-1 på Hovet.

Oscar Nord gav AIK ledningen, men Karlskoga vände alltså på steken. Starka målskyttarna Henrik Björklund och Sebastian Collberg matade in varsitt mål, innan Kalle Jellvert kunde stänga butiken med en puck i tom bur i slutet.

– Det vi gör bra gör vi tillsammans. När vi inte spelar bra beror det på att vi inte håller oss till konceptet utan kör mer på egen hand och då blir det spretigt, säger BIK-tränaren Karl Helmersson till klubbens hemsida om segern.

Målskyttar AIK: Oscar Nord
Målskytttar Karlskoga: Henrik Björklund, Sebastian Collberg, Kalle Jellvert

{!B}

Troja - Tingsryd 3-2

Troja vann derbyt i Småland mot Tingsryd med 3-2.

Hemmalaget spelade bra och hade 3-0 efter två perioder och Tingsryd kom aldrig närmare än dubbla reduceringspuckar i den sista perioden.

Tingsryds försäsong är därmed över, medan Troja spelar genrep mot HV71 på lördag.

Målskyttar Troja: Cameron Brown, Julius Vähätalo, Oscar Öhman
Målskyttar Tingsryd: Roman Semjonovs, Simon Åkerström