Tony Mårtensson avslutar karriären

12 april 2020 17:20

Tony Mårtensson har spelat två säsonger i HockeyAllsvenskan och Almtuna men nu väljer veterancentern att avsluta karriären.


Rutinerade Tony Mårtensson har spelat i HockeyAllsvenskan de två senaste åren, och har båda åren vunnit den interna poängligan i Almtuna efter att ha levererat 52 respektive 42 poäng (vilket räckte till en tredjeplats respektive trettondeplats i hela poängligan).

Innan dess har 39-åringen bland annat vunnit VM-guld, dubbla Gargarin Cup-titlar i Ryssland, spelat i NHL och gjort över 400 matcher i SHL.

Nu meddelar Mårtensson att han avslutar en framgångsrik karriär.

– Jag känner att kroppen mår väldigt bra och jag har klarat mig ifrån allvarliga skador. Jag kan sluta efter eget val. Samtidigt tycker jag att det varit två bra avslutande säsonger. Framförallt den här säsongen där vi gjort något väldigt bra tillsammans i Almtuna, säger Tony Mårtensson till hockeysverige.se.

– Det känns som nu är rätt läge att kliva av. Jag kommer såklart sakna det något enormt, men när jag nu mår så bra i kroppen vill jag inte spela en säsong till och kanske få någon skada eller hamnar på bänken. Jag slutar inte på topp, men jag har en go känsla i kroppen.