Över 40 allsvenska spelare börjar studera!

16 juni 2022 13:25

HockeyAllsvenskans samarbete med Athletic Work, som bygger på karriärcoachning för spelare, har burit frukt omgående. Redan till hösten har över 40 spelare i HockeyAllsvenskan sökt till olika utbildningar!


Förra sommaren inledde HockeyAllsvenskan ett unikt samarbete med Athletic Work som bygger på karriärcoachning för hockeyspelare.

Det innebär att Athletic Work hjälper till med att:

... hjälpa spelarna att komma i gång med högskolestudier genom skräddarsydda utbildningar, möjlighet att läsa upp ämnen samt assistans vid processen kring att söka och bli antagen vid utvalda högskolor.

... hitta arbete, såväl deltid som heltid, till spelare under karriären.

... behjälpliga vid karriärplanering efter hockeykarriären.

Under hösten, vintern och våren har Athletic Works Mathias Kemi besökt samtliga klubbar i HockeyAllsvenskan.

Resultatet?

Över 40 spelare i HockeyAllsvenskan har till hösten sökt utbildningar via högskolor, yrkeshögskolor eller Komvux för att läsa upp ämnen. Ytterligare runt 70 spelare har visat intresse för att studera, men är alltjämt i fasen att fundera och planera.

– Idag är det inte vanligt att studera vid sidan om karriären som hockeyspelare, den här kulturen vill vi förändra. Om några år så kommer hockey och studier vara något som är naturligt och självklart smart, säger Mathias Kemi.

– Inför säsongen antog vi att runt två spelare i snitt per klubb skulle vara intresserade av studier men redan nu ser vi ett betydligt större intresse än så. Vid sidan om de personer som faktiskt sökt till fortsatta studier så är det många som blivit nyfikna och börjat fundera kring sin framtid, och bara att få människor att landa i de tankarna är ett viktigt arbete för oss.

Samarbetet med Athletic Work har således redan efter ett år gett resultat och visar också att det finns ett behov av vägledning och hjälp inför livet efter karriären.

– Av de många bollar vi har i luften så är det här definitivt en av dom som känns bäst i magen. Att verkligen ta ansvar för våra spelare och aktivt och professionellt hjälpa dom att börja studera för att förbereda dom för ett liv efter hockeykarriären är oerhört viktigt. Här och nu är det hockey hockey hockey för alla men en dag är det dags att fokusera på annat. Då känns det bra att vi hjälpt till för nästa steg i livet, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.