Situationsrum för målgranskningar i HockeyAllsvenskan

13 september 2021 10:00

Nytt för den här säsongen är att HockeyAllsvenskan precis som SHL flyttar alla målgranskningar till ett centralt situationsrum.


HockeyAllsvenskan väljer att använda sig av ett situationsrum för målgranskningar i år. Samma upplägg som i SHL.

– Ett mycket spännande kliv i vår utveckling som liga. Nu är vi uppe på SHL-nivå och jag vill verkligen tacka både C More och SHL för det fina samarbetet med att få de här sakerna på plats, säger Gabriel Monidelle, VD för HockeyAllsvenskan.

Upplägget innebär att måldomarna ute i arenorna ersätts med ett situationsrum som tar hand om alla målgranskningar. Situationsrummet är detsamma som i SHL och integrerat med både C Mores produktioner och målkameror i arenorna.

– Det är jättebra. Vi har haft bra måldomare innan också, men de gör inte lika många målgranskningar per säsong som om man sitter i ett centralt situationsrum. Nu får vi allt samlat på samma ställe med personer som gör målgranskningar varje omgång. Ju mer du arbetar med något, ju bättre blir du på det. Vi får en likriktning i bedömningarna, säger Björn Wettergren, domarchef i HockeyAllsvenskan.

– SHL har använt situationsrummet i flera år och därmed bör vi ha en kort inkörningsperiod eftersom teknik och arbetsrutiner redan finns.