Publicerad: 2021-10-08
Det blev en ny målfest i HockeyAllsvenskan under fredagskvällen! Fredagshockeyn bjöd bland annat på en drömdebut för Tommi Huhtala i HV71, en spräckt nolla för Troja och en poängfest för MoDo:s Samuel Vigneault.

Mora - Almtuna 4-3 (OT)

» Robin Johansson avgjorde för Mora efter drygt tre minuters spel av övertiden.

» Detta var tredje raka matchen för Mora som gick till övertid (fyra av fem matcher i höst har gått till övertid).

» Almtuna ledde med 1-0, 2-1 och 3-2, men lyckades alltså inte knyta ihop säcken.

» Mora-nyförvärvet Albin Grewe antecknade sig i poängprotokollet direkt när han spelade fram till Kalle Miketinacs 3-3-mål.

» Moras Daniel Ljunggren noterade en assist och nådde därmed milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan! Han är den 23:e spelaren som når tid.

Målskyttar Mora: Viktor Larsson, Isac Heens, Kalle Miketinac, Robin Johansson
Målskyttar Almtuna: Viktor Hertzberg 2, Simon Löf

AIK - Västervik 5-2

» Radarparet Fredric Weigel och Anton Holm ledde vägen för AIK. Holm spelade fram Weigel till 1-0 innan Weigel spelade fram Holm till 2-0, och den starten hämtade sig Västervik inte i från.

» Pavel Khomchenko gjorde sin femte raka start i buren och gjorde en ny stark insats. Den ryske keepern motade 22 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 91,7 %.

» Västervik hade innan dagens förlust två raka vinster.

Målskyttar AIK: Fredric Weigel, Anton Holm, Lucas Carlsson, Axel Wemmenborn, Eric Norin
Målskyttar Västervik: Alfred Barklund, Erik Gustafsson

{!A}

HV71 - Karlskoga 7-2

» HV71 och Karlskoga var efter fyra omgångar de två enda fullpoängarna i ligan. Nu är HV71 ensamma på tronen.

» Nyförvärvet Tommi Huhtala fick en drömstart i HV71. Finländaren sköt både 1-0 och 2-0 i den första perioden och ledde vägen för smålänningarna.

» HV71-backen Emil Andrae bokfördes för tre assist.

» Karlskogas Henrik Björklund sköt dubbla mål och har nu gjort mål i fyra raka matcher.

Målskyttar HV71: Tommi Huhtala 2, Fredrik Forsberg 2, Taylor Matson, Marcus Davidsson, Tyler Vesel
Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund 2

Tingsryd - Björklöven 3-6

» Björklöven har vunnit sina tre bortamatcher i höst med totala och imponerande målskillnaden 21-8.

» Tingsryd ledde med 3-2 efter två perioder, men Björklöven vände på steken via fyra raka mål i sista perioden (de två sista målen i tom bur).

» Tingsryd har förlorat fyra av fem matcher i höst.

Målskyttar Tingsryd: Daniel Öhrn, Liam Finlay, Jakob Bondesson
Målskyttar Björklöven: Sebastian Selin 2, Fredric Andersson, Alex Hutchings, Olle Liss, Alexander Wiklund

{!C}

Troja - Vita Hästen 2-3 (OT)

» Corey Mackin avgjorde med sitt andra mål för kvällen när han sprätte in 3-2 blott 19 sekunder in på övertiden.

» Vita Hästen bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit.

» Jesper Myrenberg i Vita Hästens kasse motade 31 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.

» Troja spelade in säsongens första poäng.

Målskyttar Troja: Dennis Fröland, Carl-Johan Sjögren
Målskyttar Vita Hästen: Corey Mackin 2, Filip Cruseman

Kristianstad - MoDo 3-6

» MoDo tog revansch för 0-5-förlusten mot Tingsryd i onsdags genom att vinna mot Kristianstad under sin bortaturné i söder.

» Sam Vigneault var stor härförare för MoDo. Kanandensaren sköt två mål och svarade för två assist. Målen kom mitt i matchen och betydde 4-1 och 5-1.

» Henrik Tikkanen gjorde debut i MoDo-buren och blev alltså vinnare direkt. Han motade 36 av 39 skott och noterade en räddningsprocent på 92,3 %.

» Kristianstad har inlett säsongen med fem raka förluster.

Målskyttar Kristianstad: Rikard Olsén, Herman Hansson, Trevor Cheek
Målskyttar MoDo: Sam Vigneault 2, Hugo Styf, David Bernhardt, Mikkel Aagaard, Daniel Sylwander