Årets Iskung: Tobias Enström, MODO

6 maj 2019 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2019! Årets Iskung, som går till spelaren med med istid i HockeyAllsvenskan, är MODO:s Tobias Enström.


Guldtröjan för Årets Iskung tilldelas den spelare som under HockeyAllsvenskans grundserie haft mest speltid. Priset syftar till att belöna den som jobbat hårt, hållit sig skadefri och uppenbarligen varit nyttig och kontinuerlig för det egna laget.

2019 går Årets Iskung till Tobias Enström, MODO.

Enström spelade 25 minuter och 24 sekunder per match under säsongen.

34-åringen valde förra sommaren att komma hem till Sverige efter elva säsonger i NHL och var en stabil stöttespelare för MODO under säsongen.

– Tobias Enström utförde säsongen på ett briljant sätt, han har visat vägen för laget och utbildat våra unga spelare. Han leder med exempel på ett föredömligt sätt, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist.

– Han har varit som en förlängd arm för mig och Per (Styf) i tränararbetet, och som coach har det varit väldigt värdefullt.

Björn Hellkvist fortsätter hylla veteranen:

– Han har extremt stort symbolvärde för både MODO som klubb och HockeyAllsvenskan som liga. Han är en stor ambassadör.

TIDIGARE VINNARE ÅRETS ISKUNG
2017 Kevin Gagné, Mora
2018 Hampus Larsson, Timrå

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2019 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan