Engsund tvåmålsskytt när Oskarshamn vann
Publicerad: 2016-03-10

Oskarshamn fick sätta punkt för säsongen med en seger. Inför hemmapubliken i Be-Ge Hockey Center gjorde Filiph Engsund två mål och ledde Oskarshamn till seger mot Almtuna med 4-3.

Både Oskarshamn och Almtuna hade sedan tidigare sett hoppet om playoffspel slockna. Det hindrade dock inte lagen från att bjuda på underhållning i den avslutande omgången. I Be-Ge Hockey Center gav Anton Öhman gästande Almtuna ledningen, med sitt 0-1 tio minuter in i matchen.

Markus Modigs ökade på till 0-2 i numerärt underläge, innan Kim Tallberg gav Oskarshamn kontakt strax före periodvilan. I mittenakten såg sedan Filiph Engsund till att kvittera för hemmalaget. Oskarshamn dominerade även perioden sett till antalet chanser, med klara 12-3 i skott.

Tidigt in i tredje fullbordade sedan Engsund vändningen i spel fem mot fyra med sitt andra mål för kvällen. Nicholas Deschamos fyllde kort därefter på till 4-2, innan Emil Larsson kunde snygga till siffrorna för Almtuna i slutminuten.

Oskarshamn vann slutligen med 4-3, vilket var lagets andra seger i slutspelsserien. IKO landar därmed på en fjärdeplats, samtidigt som Almtuna blir sexa.

Matchstatistik Oskarshamn-Almtuna 4-3

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 11:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.