Matchguide: Två spännande matcher väntar!

4 december 2022 09:30

Söndagen bjuder på två riktigt intressanta matcher! Hur går det i viktiga streckmatchen mellan Almtuna och Tingsryd? Kan MoDo bärga tolfte (!) raka segern i bortakampen mot AIK? Svaren kommer i eftermiddag!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

15.00 AIK - MoDo, Hovet
15.00 Almtuna - Tingsryd, Upplands Bilforum Arena

WATCH ALONG

Watch Along är ett komplement till C More-sändningen och är en parallell sändning på Youtube och Twitch som håller på innan och under matchen. Sändningen sker från en studio där olika gäster är inbjudna och andra medverkar digitalt. De ser helt enkelt matchen tillsammans med dig! Förvänta er partiska gäster, oväntade inslag och humor.

Sändningen från AIK-MoDo startar 14.55:

» Youtube
» Twitch

TABELLEN

VÄRT ATT VETA

» Tredje mötet för säsongen. De två tidigare matcherna har spelats i Hägglunds Arena där AIK vann seriepremiären med 6-5 efter straffar och där MoDo kontrade med att vinna andra mötet med hela 7-0.

» AIK 4-6-förlorade mot Västerås i fredags och laget har torskat tre av de fyra senaste kamperna. Hemma på Hovet har man dock poäng i åtta raka matcher.

» MoDo 3-1-vann mot Kristiantad senast och det var serieettans elfte (!) raka seger. Bara åtta lag har lyckats vinna tolv raka matcher sedan ligan drog igång 2005. Blir årets upplaga av MoDo nummer nio...?

» AIK:s Adam Rockwood har noterat en assist i fem raka matcher. Han har dessutom poäng i fem raka hemmamatcher.

» Oerhört viktig match i botten. Almtuna är just nu tolva i tabellen, precis ovanför negativa kvalstrecket, och har sex poäng ner till jagande Västervik och Tingsryd. För Tingsryd är det således en väldigt viktig match: vinst och man är bara tre pinnar bakom Almtuna, förlust och gapet upp till negativa strecket växer ytterligare.

» Andra mötet för säsongen. Första matchen vann Almtuna med 5-1 i Upplands Bilforum Arena.

» Almtuna slog tillbaka Karlskoga med 4-0 i fredags. Uppsala-laget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» Tingsryd 1-2-föll mot Djurgården senast. Smålänningarna har tre raka förluster och har bara vunnit två av de tio senaste matcherna.