Jobba med statistik i HockeyAllsvenskan?

28 maj 2021 09:30

Från och med säsongen 2021/22 kommer HockeyAllsvenskan tillsammans med Statnet att byta statistiksystemet i ligan till ISA-systemet och nu söks statistikansvariga i respektive klubb.


Från och med säsongen 2021/22 kommer HockeyAllsvenskan tillsammans med Statnet att byta statistiksystemet i ligan till ISA-systemet. ISA har använts av SHL sen säsongen 2006/07.

En del av förändringen är att det på varje match kommer att finnas en statistikansvarig från Statnet som ansvarar för statistikarbetet i arenan och deltar i arbetet med statistikinmatningen. Statnet rekryterar därför 2-3 personer på varje ort med ett HockeyAllsvenskt lag för att fylla denna roll.

Arbetet ska ses som ett extraarbete och är lämpligt för studerande på högskola eller de som har så stort intresse för ishockey eller den lokala klubben att det på matchdagar kan gå före ordinarie arbete.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att sköta statistikinmatning, vara ansvarig för statistiken, bistå vid rekrytering av klubbens övriga statistikpersonal, internutbilda, se till att folk är i tid, rigga utrustning, kontrollera och underhålla statistikdatorer med mjukvara samt rapportera till ansvariga på Statnet.

Profil
Vi söker dig som; är seriös och noggrann, har ett genuint hockey- och sportintresse, har god datorvana, har koll på hemmanätverk och bor i närheten av en HockeyAllsvensk klubb.

Du får gärna ha ha erfarenhet av statistikarbete, varit tränare, domare, spelat eller spelar ishockey och använda din lediga tid åt att konsumera statistik.

För att kunna utföra arbetet krävs att man är på plats 2-3 timmar innan matchstart och arbetet är slut när utrustning är nedpackad och protokoll påskrivet efter match.

Utbildning
Utbildning kommer att ske på plats inför säsongen av personal från Statnet.

Ersättning
Timlön

Svar
Skicka ansökan innan den 11 juni till: [email protected]
Märk e-posten med ”Statistik HockeyAllsvenskan” och vilken klubb det gäller.