Matchguide: Dags för stekhett derby i Avicii Arena!

2 november 2022 09:00

I kväll väntar säsongens första derby i Stockholm när AIK och Djurgården möts! Det spelas ytterligare fem matcher - och där frågar vi oss: Vinner Västerås igen? Kan Tingsryd och Södertälje förlänga hemmasviterna? Bryter Almtuna förlusttrenden? Debuterar Nicklas Heinerö i Mora? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 MoDo - Vita Hästen, Hägglunds Arena
19.00 Mora - Almtuna, Smidjegrav Arena
19.00 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
19.00 AIK - Djurgården, Hovet
19.00 Tingsryd - Björklöven, Dackehallen
19.00 Kristianstad - Karlskoga, Kristianstads Ishall

TABELLEN

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Djurgården i dag. Då bjuds det bland annat på:

» I uppsnacket blir det bland annat intervjuer med Richard Gynge, AIK, och Linus Klasen, Djurgården.
» Legendarerna Martin Ulander, AIK, och Håkan Södergren, Djurgården, kommer att snacka minnen och inte minst prata om SM-finalen 1984.
» I pauserna kommer Kajsa Kalmeus att röra sig i arenan och prata med supportrar.
» Alla mål från alla matcher!

VÄRT ATT VETA

» Andra mötet för säsongen. Första matchen vann MoDo med 6-5 i Himmelstalundshallen.

» MoDo kommer närmast från en 5-3-seger mot Almtuna i måndags och ångermanlänningarna har tagit poäng i samtliga hemmamatcher den här säsongen.

» Vita Hästen 2-3-föll mot Djurgården i senaste omgången och laget har bara en seger i de sex senaste kamperna.

» MoDo-duon David Bernhardt och Josh Dickinson har båda gjort poäng i fem raka hemmamatcher.

» Vita Hästen brottas med skadeproblem. Därför har Ludwig Wistén och Pontus Wikström lånats in från HockeyEttan-laget Teg. Dessutom kan det bli allsvensk debut för 15-årige junioren Douglas Flygt.

» Mora 1-3-föll mot Västerås i den senaste omgången och dalalaget har tre förluster i de fyra senaste kamperna.

» Almtuna har varit nära i flera matcher på slutet men inte lyckats bärga några poäng. Uppsala-laget 3-5-föll mot MoDo i måndags och det var femte raka förlusten (samtliga efter ordinarie tid).

» Mora gjorde klart med rutinerade forwarden Nicklas Heinerö i måndags. Han kan göra debut redan i kväll, men det är inte helt klart, skriver dt.se.

» Almtuna-backen Oskar Asplund är ligans främsta junior i poängligan. Han har gjort elva poäng (tre mål, åtta assist) på sina tretton spelade matcher.

» Södertälje tog en 3-2-seger mot Karlskoga i helgen. Hemma i Scaniarinken så är SSK också starka och har fem raka vinster.

» Västerås är ett av ligans formstarkaste lag just nu. Västmanlänningarna 3-1-vann mot Mora senast och har tre raka segrar samt poäng i sju raka kamper.

» Södertäljes Nikola Pasic har gjort poäng i sex raka hemmamatcher. Pasic och Lukas Zetterberg, Västerås, har båda gjort poäng i fem raka matcher.

» Västerås Jesper Kokkonen har gjort mål i tre raka matcher.

» Södertälje gjorde klart med hemvändaren Lucas Carlsson förra veckan. Det blir troligen debut i kväll, men i skrivande stund är det inte helt klart. Under träningarna har Carlsson ersatt flyktade Cole Cassels i kedjan med Linus Videll och Renars Krastenbergs.

» Dags för säsongens första derby mellan AIK och Djurgården! Det är första derbyt sedan 2014. Räkna med riktigt bra i ett förväntat slutsålt Avicii Arena i kväll.

» AIK 1-4-föll mot Tingsryd senast och laget har fyra förluster i de sex senaste kamperna. På hemmaplan har laget dock två raka segrar.

» Djurgården 3-2-vann mot Vita Hästen i helgen. Innan dess hade laget två raka förluster.

» I går meddelade Djurgården att ledarstaben förstärks med Michael Holmqvist som lyfts upp från juniororganisationen. "Honken", som blir assisterande tränare, får ansvar för spelet med puck.

» Andra mötet för säsongen. Björklöven vann första matchen med 4-1 i Winpos Arena.

» Tingsryd 4-1-vann mot AIK i helgen och smålänningarna har fyra raka vinster hemma i Dackehallen.

» Björklöven vann med 7-3 mot Östersund senast och Umeå-laget har tre raka segrar i bagaget.

» Björklövens Nick Schilkey toppar HockeyAllsvenskans mål- och poängliga med tolv mål och totalt 20 poäng. Han svarade för fem poäng (två mål, tre assist) i senaste matchen mot Östersund.

» Ryan Gropp spelade med Björklöven i fjol. Nu är han i Tingsryd och ställs för första gången mot sina gamla lagkamrater.

» Kristianstad kommer närmast från en 1-2-förlust mot Västervik. Skåningarna har bara två segrar i de åtta senaste kamperna.

» Karlskoga 2-3-föll mot Södertälje i helgen. Värmlänningarna är starka på bortaplan där man har tre raka vinster.

» Kristianstad har spelat sex av de sju senaste matcherna på bortaplan.

» Karlskoga har alternerat sina målvakter under säsongen. I de elva senaste matcherna har Lars Volden och Marcus Hellgren Smed startat varannan match. Fortsätter det temat så blir det Hellgren Smed i kassen i kväll.