Listan: "Het, hetare, Timrå"

5 november 2020 09:30

Varje vecka så listar vi tio heta grejer från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan - en salig blandning av lag, spelare och prestationer!


1 Timrås segertåg

Timrås är glödheta. Laget har sju (!) raka trepoängare och har vunnit de fyra senaste matcherna med imponerande målskillnaden 19-4. Alla levererar, mer eller mindre. Målvakten Jacob Johansson är formstark, försvaret solitt och framåt vimlar det av spelare som producerar. Just nu känns Timrå ostoppbara... hur länge håller den glödheta formen i sig?

2 Marcus Sörensens poängsvit

Poängsviten lever vidare för Marcus Sörensen. Vita Hästen-forwarden svarade för ett mål och två assist i onsdagens match mot Väsby, och han gjorde därmed poäng för elfte (!) matchen i rad. Det betyder att han har gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen. 28-åringen har dessutom gjort mål i sex raka matcher, något som bara femton spelare lyckats med tidigare i HockeyAllsvenskan. Rekordet ligger på åtta raka målmatcher...

3 Bröderna Davidsson till Västervik

Under onsdagen blev det klart att Västervik förstärker med bröderna Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson. Två jätteförstärkningar så klart, där Jonathan lånas in från Ottawa Senators fram till NHL-camperna drar igång och där Marcus, som närmast kommer från Växjö, är klar för resten av säsongen. Duon återförenas därmed med Axel Jonsson-Fjällby, de tre bildade en otroligt vass kedja i SHL och Djurgården för några säsonger sedan.

4 Ville Nieminens självrannsakan

MODO har haft en tuff start på säsongen och under tisdagskvällen meddelade Ville Nieminen att han självmant hoppar av jobbet som huvudtränare med motiveringen att han inte fått ut maximalt av laget och att han tror att truppen behöver en ny röst. Det är sällan en tränare hoppar av ett uppdrag självmant, än mindre med en sådan självrannsakan - och det ska Ville Nieminen så klart ha heder av.

5 Oskar Steens lår

Björklöven-centern Oskar Steen blev utsedd till matchens lirare i bortavinsten mot Vita Hästen. Som traditionen bjuder fick han ta över Pippi-dockan och han fotades av kaptenen Fredric Andersson - och bilden fick enorm spridning. Varför? På grund av Oskar Steens enorma lår. "De är lite större än alla andras liksom", säger Steen om låren till sportbladet.se.

6 Västerviks form

Västervik har fått en fin start på säsongen, och står på fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det är inga breda marginaler, tre av vinsterna har kommit med uddamålet, men smålänningarna fortsätter att hitta vägar att vinna matcher. Bra målvaktsspel är en stor del i det. Det känns ju knappast som att serietrean (ja, laget är trea i tabellen!) blir sämre av att få in Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson heller...

7 Sebastian Hartmanns poängmakande

Bland alla spelare som producerar för Timrå just nu så är frågan om inte Sebastian Hartmann är hetast. Han satte en vacker straff mot Mora, och har gjort poäng i sju raka matcher (näst längsta poängsviten i ligan). Ifjol var forwarden en av ligans hetaste spelare under andra halvan, men var ganska blek under hösten. Om det startar så här i år... var ska det då ta vägen?

8 Målkalaset i Himmelstalundshallen

Tretton mål i en och samma match. Det är inte ofta det händer, men förra fredagen small det ordentligt i Himmelstalundshallen när Björklöven vann mot Vita Hästen med 7-5 (!). Det var också svängigt. Björklöven ledde tidigt med 2-0, Vita Hästen ledde med både 4-2 och 5-4 i mittperioden, men tre raka Löven-mål i sista perioden grundade Umeå-gängets vinst.

9 Emil Aronssons comeback

Emil Aronsson är inte känd som någon målskytt utan snarare som en pålitlig tvåvägscenter som sliter över hela rinken, men i veckan har det gnistrat om 25-åringens klubba. Efter att ha missat tre matcher så gjorde Aronsson comeback mot Björklöven - och sköt dubbla mål och ledde SSK till en 4-1-vinst mot serieettan. Det följde han upp med att sätta en kasse mot MODO, där SSK till slut föll efter övertid. Tre mål på två matcher alltså. Innan dess hade han gjort ett mål på nio matcher, och ifjol blev det sex mål på hela säsongen i AIK (spelade 49 matcher).

10 Oskar Stål Lyrenäs målskytte

Okej, det blev ingen kasse mot Timrå, men innan dess avgjorde Oskar Stål Lyrenäs två matcher i följd. Han sköt det matchvinnande 4-2-målet i 4-3-segern mot Almtuna, och följde upp det med att avgöra på övertid mot Vita Hästen där det blev en 3-2-seger. Totalt tre mål på två matcher (satte två puckar mot Almtuna) där två var matchvinnande... hyfsat! Fem mål på tio matcher är också en riktigt bra seriestart.