Truppen: "Plockat in flera återvändare"

28 augusti 2019 09:00

#14lag14analyser: Kristianstad står inför första säsongen någonsin i HockeyAllsvenskan. Då har klubben värvat hem ett gäng bekanta spelare. Här är en titt på Kristianstads trupp inför kommande säsong.


Noterbart om Kristianstads trupp:

– Kristianstad har behållit tio spelare från gänget som tog laget upp i HockeyAllsvenskan. Till det har det adderats femton nya spelare, varav en - Dennis Finn Olsson - spelar på tryout.

– Kristianstad har satsat beprövat bland nyförvärven och värvat "hem" ett gäng spelare. Fyra av nytillskotten har nämligen spelat i klubben tidigare. Amil Krupic, ifjol i Vita Hästen, och Daniel Andersson, ifjol i Kallinge/Ronneby, återvänder till KIK efter bara en säsong på vift. Dennis Svensson och Thom Flodqvist har varit borta från klubben någon säsong mer.

– Sju av Kristianstads nio värvningar på forwardssidan har allsvensk erfarenhet. Det är bara Anton Heikkinen och Gustav Willman Borvik som inte spelat i ligan tidigare.

– Dennis Svensson är den stora profilvärvningen. Centern har KIK som moderklubb och har de tre senaste säsongerna spelat allsvenskt med Pantern och kryddat det hela med SHL-gästspel i Karlskrona och Djurgården. Ifjol kom 26-åringen till Djurgården i samband med transferstoppet i februari, tog en fast plats och hjälpte laget hela vägen till SM-final.

– Morten Jensen och Mathias Röndbjerg bildade backpar i danska Rungsted hela säsongen ifjol och var då med och spelade hem danska mästerskapet. Duon har matchats tillsammans inledningsvis i KIK också, och det är ingen vågad gissning att de får fortsätta spela ihop.

– Anton Heikkinen, ny från HV71 J20, dundrade in hela 28 mål i J20 SuperElit ifjol. Med den noteringen kom 19-åringen tvåa i hela skytteligan, bara slagen av Djurgårdens megatalang Alexander Holtz, 17. Heikkinen sköt också ett mål i sin SHL-debut.

– Backen Joel Werner var med och spelade upp Västerås i HockeyAllsvenskan ifjol men fick inget nytt kontrakt efter säsongen. Nu gjorde Werner samma resa med KIK, och den här gången får han följa med upp.

– Blir det tredje gången gillt för Tony Pappila i HockeyAllsvenskan? Han värvades till Västervik för två år sedan, men lämnade klubben i förtid. Han värvades till Pantern ifjol, men lämnade klubbeni förtid. Han öste in mål och poöng efter ankomsten till Kristianstad under förra säsongen och fick ett nytt kontrakt i våras. Biter forwarden sig fast i ligan nu?

– Kristianstad är, enligt eliteprospects.com, HockeyAllsvenskans tyngsta lag. Truppen har en medelvikt på 86,8 kg. Albin Hernod, 107 kg, och Daniel Andersson, 100 kg, drar upp snittet en bit. Truppen innehåller hela åtta spelare som väger 90 kg eller mer.

– Kristianstad är det lag i ligan som har minst allsvensk erfarenhet. Det finns 975 allsvenska matcher i truppen, och därmed är man enda lag under 1000 matcher.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
1 Joel Gistedt
30 Robin Wallin - NY från AIK

BACKAR
6 Albin Hernod - NY från Mariestad
7 Mathias Röndbjerg - NY från Rungsted
17 Viktor Wahldén
19 Amil Krupic - NY från Vita Hästen
27 Fredrik Lindblom
29 Joel Werner
33 Morten Jensen - NY från Rungsted
90 Robin Axbom - NY från Nyköping

CENTRAR
11 Fredrik Hansson
21 Daniel Andersson - NY från Kallinge/Ronneby
40 Kalle Miketinac - NY från Karlskrona
92 Dennis Svensson - NY från Djurgården
95 Mikael Johansson

FORWARDS
8 Tony Pappila
9 Axel Sundberg - NY från Karlskrona
13 Gustav Willman Borvik - NY från Sport
15 Erik Santesson - NY från Almtuna
20 Thom Flodqvist - NY från Södertälje
26 Anton Heikkinen - NY från HV71 J20
54 Johan Lundgren
61 Malte Sjögren
77 Herman Hansson
89 Dennis Finn Olsson - NY från Leksand J20 (tryout)

TRÄNARE
Mikael Gath
Andreas Lilja

FÖRLUSTER
William Pethrus, b, Karlskrona
Hugo Danielsson, , b, oklart
Calle Krantz, b, Nyköping
Erik Lundblad, b, Trelleborg
Christoffer Rasch, b, Vimmerby
Zeke Back, f, Tyringe
Tyler Coulter, f, Rapid City Rush
Tobias Dyk, f, Trelleborg
Jonathan Rodensjö, f, Väsby
Julius Selle Larsson, f, Kalmar
Roger Olsson, f, oklart
Victor Laz, f, Kallinge/Ronneby
Robin Sterner, f, Forshaga
Victor Löfstedt, f, Mörrum

» #14lag14analyser