Truppen: "Fortsätter ge juniorer chansen"

3 september 2019 09:30

#14lag14analyser: Södertälje har fått behålla en hel del av truppen från ifjol och fortsätter dessutom att ge juniorer chansen. Här är en titt på Södertäljes trupp inför kommande säsong.


Noterbart om Södertäljes trupp:

– Södertälje har fjorton spelare kvar sedan ifjol och har dessutom lyft upp juniorerna Lucas Feuk och Emil Lind i A-truppen till i år. Det innebär att det "bara" kommit in sju nyförvärv.

– Södertälje har lyckats locka till sig tre spelare från SHL: Alexander Falk, Bobbo Petersson och Christopher Bengtsson.

– Södertälje har tappat Nicolai Meyer och Sebastian Dyk som blev etta respektive tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga ifjol och duon gjorde 118 poäng tillsammans. De bildade ligans bästa kedja med Christopher Liljewall förra säsongen.

– Södertälje får hitta en ny lagkapten till i år. Nicklas Grossmann, kapten ifjol, har nämligen tvingats avsluta sin karriär på grund av skadeproblem. Även Mikael Ahlén och Stefan Gråhns har slutat.

– Södertälje fortsätter att ge juniorer chansen. Lucas Feuk och Emil Lind lyfts alltså upp nu, och under säsongen ifjol så lyftes också Filip Pilö och Hugo Gustafsson upp i A-truppen. Gustafsson har redan erövrat en prominent roll i laget och har under försäsongen lett en av de två toppkedjorna.

– Christopher Bengtsson är tillbaka i Södertälje igen. 25-åringen fick sitt stora seniorgenombrott i klubben för två år sedan och sköt 21 mål och noterade 41 poäng på 49 matcher. Det öppnade dörren till SHL, men "Bengan" fick mest nöta trä eller spela i fjärdekedjan i Rögle och Färjestad ifjol. Levererar han i SSK igen?

– Bröderna Bengtsson återförenas i höst. Christopher Bengtsson lämnade klubben förra sommaren samtidigt som Sebastian Bengtsson värvades från Borlänge. Nu kommer Christopher tillbaka - och Sebastian är kvar.

– David Berg hade en rörig säsong ifjol. Backen inledde i AIK men fick sedan lämna, skrev ett korttidsavtal med Oskarshamn och fick sedermera en tryout i Södertälje där han till slut lyckades spela till sig ett permanent kontrakt.

– Defensivt skicklige centern Sebastian Höglund har brutit armen under försäsongen och väntas missa mer eller mindre hela hösten. För att täcka upp har klubben plockat in Nils Rygaard, som kommer från collegehockey i USA, på en tryout.

– Södertälje har stärkt ledarstaben med ytterligare en assisterande tränare då Nichlas Falk kliver in tillsammans med Ulf Lundberg och Dennis Bozic. Den trion jobbade ihop i SSK för två år sedan.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
30 Fredrik Bergvik - NY från Tranås
50 Alexander Sahlin

BACKAR
3 Marcus Oskarsson
16 Filip Pilö
23 Bobbo Petersson - NY från Djurgården
26 David Berg
41 Alexander Falk - NY från Timrå
55 Marcus Fagerudd
84 Sebastian Walfridsson - NY från MODO

CENTRAR
12 Nils Rygaard - NY från U of Alaska-Anchorage(tryout)
15 Sebastian Höglund
52 Christopher Liljewall
61 Martin Janolhs
87 Hugo Gustafsson

FORWARDS
6 Lucas Feuk
9 Sebastian Bengtsson
19 Lucas Carlsson
20 Carl Becker - NY från Piteå
25 Christopher Bengtsson - NY från Färjestad
33 Måns Lindbäck
42 Emil Lind
80 Ludwig Blomstrand
95 Nick Olesen - NY från Pantern

TRÄNARE
Ulf Lundberg
Dennis Bozic
Nichlas Falk - NY från Almtuna

FÖRLUSTER
Isak Wallin, mv, Mora
George Sörensen, mv, Aalborg
Stefan Johansson, b, oklart
Axel Andersson, b, lån tillbaka till Boston Bruins
Marcus Bohman, b, oklart
Jacob Spångberg, b, Vita Hästen
Petter Hansson, b, Klagenfurter II
Nicklas Grossmann, b, slutar
Sebastian Dyk, f, HIFK
Mikael Ahlén, f, slutar
David Åslin, f, oklart
Victor Andersson, f, Huddinge
Emil Bejmo, f, Mora
Stefan Gråhns, f, slutar
Nicolai Meyer, f, Malmö
Thom Flodqvist, f, Kristianstad

» #14lag14analyser