Fredagsmenyn: "Premiär, Superfredag, återvändarfest"

24 september 2021 11:30

Vad är en fredag utan en riktigt fyllig fredagsmeny? HockeyAllsvenskan bjuder alltid på underhållning på just fredagar!


Fredagsmeny 24 september:

PREMIÄR!

Behöver vi ens säga mer? Premiär är premiär och det är alltid extra hett. Efter en vår och sommar med spekulationer, diskussioner och en evig väntan så ska alla förväntningar och förhoppningar kliva in i verkligheten. Vilka lag flippar? Vilka lag floppar? Vilka nyförvärv levererar - och vilka levererar inte? Vem öser in mål? Vem skapar tonvis med chanser utan att få in puckuslingen i nätet? I kväll är det dags att jubla - och slita sitt hår!

SUPERFREDAG!

HockeyAllsvenskan, alla klubbar och C More storsatsar på fredagar i år med Fredagshockey och Superfredagar. Det innebär fler aktiviteter i arenorna och utökad redaktionell satsning i C More. Idag är det premiär för Superfredag vilket innebär att en match startar 18.00 (HV71 mot AIK) och en match 20.30 (Södertälje mot Björklöven) och allt ramas in av en maratonsändning i C More mellan 17.30 och 23.00. Notera: HV71 mot AIK visas i TV12.

MATTIAS KARLINS ÅTERKOMST

Tränaren Mattias Karlin har varit i Västervik i tio år och fört klubben från division två till HockeyAllsvenskan där man var så långt framme som i semifinal i våras. Nu har Karlin lämnat Småland för att återvända hem till Örnsköldsvik och ta över MoDo. Redan i premiären får Karlin åka tillbaka till Plivit Arena för att möta sitt gamla lag. Hur blir det, och hur kommer han att tas emot?

HV71:S ALLSVENSKA DEBUT

HV71 åkte ur SHL i våras och gör första säsongen i HockeyAllsvenskan i år. Laget har målats upp som den största favoriten någonsin i ligan. Noterbart är att bara ett av fjorton lag från SHL de fjorton senaste åren har lyckats studsa upp i SHL efter bara en säsong i HockeyAllsvenskan. Det är således ingen lätt resa som väntar. Ikväll spelar laget sin första historiska match i ligan.

TROJAS ÅTERKOMST

Troja är tillbaka i HockeyAllsvenskan igen! Senaste sejouren blev bara ettårig, då laget kom sist i ligan och åkte ur via Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Nu, tre år senare, är smålänningarna alltså tillbaka och målet är tydligt: att etablera sig. Troja inleder med bortamatch mot Almtuna. Matchen i matchen? Ja, den blir mellan far och son: assisterande tränaren Johan Benker i Troja och forwarden Sebastian Benker i Almtuna.

"SLÄKTEN ÄR VÄRST"-FEST

Frågan är inte om det blir någon "släkten är värst"-rubrik ikväll, utan hur många det blir. Det vimlar av spelare som redan i premiären möter det lag de spelade med i fjol: AIK:s Christian Sandberg möter HV71, Västerås Anton Svensson möter Tingsryd, Tingsryds Daniel Öhrn och Simon Åkerström möter Västerås, Västerviks Tobias Åhström möter MoDo, MoDos Oscar Pettersson möter Västervik, Kristianstads Robin Carlsson möter Karlskoga, Karlskogas William Pethrus möter Kristianstad, Björklövens Christopher Bengtsson möter Södertälje.