Profilerna: "Han är en oslipad diamant"

14 september 2019 14:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Västerås-tränaren Thomas Paananen lyfter fram profiler inför säsongen.


Västerås-tränaren Thomas Paananen om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jarome Leduc från Dornbirner. Han kom in sent men har verkligen klivit in i vårt lag på ett bra sätt. Han har blick för spelet och kommer att bli jätteviktig för oss den här säsongen.

– Daniel Öhrn från Tingsryd. En fantastiskt bra människa och en duktig tvåvägscenter. Han har många bra egenskaper.

– Viktor Hertzberg från Almtuna. En oslipad diamant. Han har hur mycket hockey som helst i sig. Han har börjat bra hos oss. Han är lite "laid back" vid sidan om, men otroligt bra på isen. Han har verkligen näsa för att göra poäng och har spetsegenskaper som vi kommer behöva i vinter.

... vem får sitt genombrott i år?

– Isac Skedung. De sista 20 matcherna ifjol var han en av våra absolut bästa spelare. Han knäckte sin egen kod och har tagit vid där under försäsongen. En jättenyttig spelare som vi tror mycket på.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– William Wikman. Han är helt ovärderlig för vårt lag. Han är alltid glad, jobbar hårt, orkar spela hur mycket som hlest, är bra åt båda håll, vinner puckar och spelar boxplay. En publikfavorit som betyder mycket, men som kanske inte får de fetaste rubrikerna.

... vem vinner poängligan i Västerås?

– Jag tror på Marcus Bergman. Han har alla verktyg som krävs. Hans första riktiga säsong i HockeyAllsvenskan var han en offensivt ledande spelare och hans kedjekompisar försvann till SHL... snart är han också där.

» #14lag14analyser