Lindelöf: "Jag testar om läget kommer..."

22 maj 2022 09:00

Alexander Lindelöf är hemma i Västerås igen och berättar om drömmålet i Tingsryd, guppiga resan senaste åren, Timrå-resan till SHL, VIK-satsningen och förväntningarna.


Slutspelet i HockeyAllsvenskan i år fick en minst sagt minnevärd start.

Tacka Alexander Lindelöf för det.

I den första åttondelsfinalen klev backen fram på övertid och avgjorde för Tingsryd mot Mora med ett zorro-mål! Lindelöf klev runt buren, lättade upp pucken på bladet och svischade lika vackert som spektakulärt in trissan.

– Ja, det var ett jäkla mål, det får jag hålla med om. Det var kul. Jag fick en instinkt bara, kom in från kanten och såg att det var fritt bakom buren, så jag bara testade och det gick hem, säger Alexander Lindelöf.

Du var väldigt samlad och lugn efter målet ändå...?
– Jag visste inte vad jag skulle hitta på för målgest så det blev bara en huvudskakning, haha. Kul att kunna bjuda på ett sådant mål i ett sådant avgörande läge.

Det blev rätt bra hajp?
– Grabbarna i laget väntade på mig omklädningsrummet efter matchen och jag fick en spann vatten över mig, men det får man ta. Det blev en hel del sms också.

Du hintade om att du gjort något sådant mål tidigare?
– Ja, men inte i HockeyAllsvenskan, utan det var när vi var nere i HockeyEttan med Västerås. Det var i en försäsongmatch mot Köping.

GUPPIG RESA I TRE ÅR

Nu vänder Alexander Lindelöf tillbaka till just Västerås efter att ha varit iväg på en guppig resa under tre år.

Efter att ha fått sitt allsvenska genombrott i just moderklubben Västerås så kritade 25-åringen 2019 på för Brynäs. I SHL blev det dock knapert med speltid och under uppstarten av andra kontraktsåret valde han att bryta avtalet.

Därefter blev det korta sejourer i Surahammar och Vita Hästen innan han landade i Timrå som han var med och spelade upp i SHL.

Den gångna vintern tillbringades alltså i Tingsryd.

– Det har varit lite upp och ner. Tiden i Brynäs var ganska rörig. Jag fick inte så stort förtroende, men jag lärde mig ändå en hel del. Att vara med på resan upp med Timrå var kul, jag fick uppleva vad som krävdes för att lyckas. Förra sommaren ville jag till ett ställe där jag skulle få spela mycket och ha en stor roll, och då landade jag i Tingsryd där jag fick kontinuitet i mitt spel. Den gångna säsongen var viktig för min del, säger Lindelöf.

– I vår kände jag tidigt att jag ville hem igen. Västerås har ett mål om SHL 2024 och den resan vill jag vara med på. Det är otroligt inspirerande med den här satsningen, det känns skitroligt.

Nu återförenas han också med tränaren Thomas Paananen som släppte fram honom i HockeyAllsvenskan.

– Han är en tränare som vet om mina styrkor, han vet vad jag är bra på, och det är en trygghet.

"VILL VARA LEDANDE BACK"

Alexander Lindelöf hyllar Västerås satsning mot SHL och backen hoppas kunna komma in med viktig erfarenhet från resan upp till SHL som han gjorde med Timrå.

– I Timrå var det ett otroligt fokus dag in och dag ut. Det fanns inte en enda dag där någon slappnade av. Det var en avgörande faktor. Alla accepterade sin roll och utförde den fullt ut, säger Lindelöf.

– Känslan av att lyckas med Timrå var helt magisk. Att stå där som vinnare efter en lång och tuff säsong, både mentalt och fysiskt, är obeskrivligt. Det är klart jag vill göra samma resa med Västerås, det är ju därför jag kommit hem. Skulle vi lyckas i Västerås, med min moderklubb, så tror jag känslan kommer upp till en ny nivå. Den vill jag verkligen uppleva.

Alexander Lindelöf blir en viktig del i VIK-satsningen. Han brinner för klubben, känner till organisationen och är en riktigt vass hockeyspelare.

– Min förväntan är att komma in och vara en ledande back som tar stort ansvar. Jag gör gärna en del poäng, offensiven är min styrka. Jag är en spelare som följer med i anfallen och producerar framåt. Defensiven har utvecklats senaste åren, inte minst i Tingsryd, så jag tycker att stabiliteten i defensiven blivit mycket bättre.

Så... bjuder du på något zorro-mål även kommande säsong?
– Kommer ett läge så ska jag absolut försöka!

» Transfercentralen 2022