"Fröjd att arbeta med HockeyAllsvenskan"

30 juli 2022 09:00

C More-producenten Stina Flodin skriver om EM-guldet i Prag, öppenheten, listan som kan göras lång, tränaren som pimplar och att vinna folks hjärtan.


Minns ni EM-guldet i Prag 2015?

U21-herrarna i fotboll alltså.

De glada pojkarna som bjöd på oförglömliga matchvändningar och lika oförglömliga intervjuer. Någonting gjorde de som stack ut och som fick svenskarnas hjärtan att smälta. Kontakten med supportrarna var generös och ogenerad, via sociala och traditionella medier. Att de bjöd så mycket på sig själva var något vi inte var vana vid.

Det nya älskade U21-landslaget agerade i skarp kontrast till sina överherrar i A-landslaget som nu istället upplevdes som stängt och slutet.

Öppenheten var ett genidrag eftersom de inte kunde flyga på stjärnnamn som Zlatan, Kim Källström och Ola Toivonen. Det rådde fotbollsfeber i landet och de unga grabbarna, då relativt okända John Guidetti och Ludwig Augustinsson, blev omåttligt populära. De ville bjuda på sig själva och när de fick ett fönster så tog de chansen, på planen och i media. Intresset för efterföljande U21-EM två år senare var enormt och de flera tusen biljettförfrågningarna som kom hade fått Svenska Fotbollförbundet att trilla av stolen (okej, den sportsliga framgången för Sverige var förstås ingen bisak i sammanhanget).

Vart vill jag komma?

Jo, U21-laget är ett praktexempel på hur öppenheten och tillgängligheten ger en skjuts till det allmänna intresset.

Allt det här som kändes så nytt inom fotbollen 2015 har HockeyAllsvenskan sedan länge förstått.

Utöver skönspelande hockey, starka profiler och heta möten så finns den där öppenheten som pratar rakt till hockeysupportrarna.

Det är ju Sveriges mest underhållande liga.

Som producent för TV-sändningarna är det en fröjd att arbeta med HockeyAllsvenskan. Vi får komma nära klubbarna och profilerna; en intervju på isen live under uppvärmningen, ett snack med materialaren i ett powerbreak, firandet och troféutdelningen i vinnande lags omklädningsrum.

Listan kan göras lång.

För att inte tala om Fredrik Söderströms möten med spelare över en middag á la Halv Åtta Hos Mig – att få se MoDos lagkapten Daniel Sylwander laga hummer får vem som helst att smälta (Hockeytugg).

Eller Kajsa Kalméus som pimplar på isen tillsammans med en tränare.

Eller det där mötet med massören tillika klubbchefen i Kristianstad (Hockeyhjärta).

Koncepten kommer och går (ni minns kanske spelarkorrarna?) men nyfikenheten och öppenheten består.

Ni vinner folks hjärtan hemma i sofforna och ni gör mitt jobb så mycket roligare. Nu vill jag bara rikta ett stort tack för er grymma leverans denna säsong, önska en glad sommar samt skicka med en påminnelse: historier är till för att berättas.

Vi ses och hörs under nästa säsong!

Medan vi längtar efter nästa säsong kan ni få njuta av ett avsnitt av Hockeytugg: