Kandidater till Månadens Spelare

2 december 2021 13:30

Hela säsongen kommer månadens spelare i HockeyAllsvenskan att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till månadens spelare i november.


Vinnaren utses av en jury och presenteras på måndag (6 december). Kandidater till Månadens Spelare i november:

David Bernhardt, MoDo

MoDo går starkt och har gjort så under hela november, åtta segrar på nio matcher, och försvarsnestorn David Bernhardt har haft stor del i framfarten. 24-åringen, som nyligen förlängde sitt avtal med klubben, är poängbäste back i november med åtta poäng (tre mål, fem assist). Han är dessutom +3 och sittade näst mest istid av alla i ligan under månaden (24:20 minuter per match).

Frederik Dichow, Kristianstad

Kristianstad har varit en formraket i ligan efter den svaga starten och har vunnit sju av åtta matcher i november. Frederik Dichow har spelat fem matcher i november, och har vunnit fyra av fyra matcher han startat. Han har hållit en nolla och hans 1,29 insläppta mål per match och räddningsprocent på 95,9 % är näst bäst i ligan under månaden.

Marcus Eriksson, Vita Hästen

Rutinerade Marcus Eriksson är hetare än någonsin. Vita Hästen-forwarden matade in fem mål och sju assist, totalt tolv poäng, på åtta matcher i november och var därmed ligans poängbästa spelare under den perioden. 36-åringen har uppvisat fin jämnhet med poäng i sju av åtta matcher. Han är dessutom den forward som snittat mest istid under månaden (19:29 minuter per match).

Johan Gustafsson, Västerås

Johan Gustafsson hade en något svajig start på säsongen men har varit magnifik under november månad. Västerås-keepern har spelat sex matcher och hållit hela tre nollor, det vill säga spikat igen helt i hälften av kamperna. 29-åringen släppte in 0,99 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 96,0 % i november och var bäst i ligan i båda de kategorierna.

Tyler Vesel, HV71

Tyler Vesel var nominerad som månadens spelare även i september och oktober och har fortsatt sitt starka spel. HV71-centern toppar poängligan i HockeyAllsvenskan med 26 poäng och var en av månadens mest produktiva spelare med fem mål och fem assist och gjorde poäng i sex av åtta matcher. Hans tre matchvinnande mål var dessutom bäst i ligan. Han var också +6 och var den forward i ligan som snittade näst mest istid (18:14 minuter per match).