Truppen: "Kryddat med återvändare"
Publicerad: 2022-09-09
#14lag14analyser: En stark stomme har kryddats med ett par återvändare. Här är Tingsryds trupp.

Noterbart om Tingsryds trupp:

– Tingsryd har 23 spelare i truppen. Tretton spelare är kvar sedan i fjol och tio av spelarna är nyförvärv. Tingsryd är dock inte helt klara med truppen utan letar efter ytterligare en back.

– På förlustlistan sticker framförallt offensive backen Alexander Lindelöf, pålitlige poängplockaren Ludvig Elvenes och fjolårets fyndvärvning Tobias Fladeby ut.

– Efter tre år med Magnus Bogren som tränare så blir det nytt i båset i år. Fredrik Glader, senast i norska Comet, är klar som ny huvudtränare. Med sig i båset får han Robert Nordberg som hämtats från Boden.

– Tingsryd har verkligen fått till kontinuitet på backsidan där fem av sju backar spelade med klubben i fjol. Två är dessutom egna produkter: William Fransson och Elias Gunnarsson.

– Förutom att tretton spelare är kvar sedan i fjol så har Tingsryd också två "hemvändare". Felix Olsson och Jonatan Harju bildade ett effektivt radarpar i klubben för två år sedan. I fjol skrev duon på för Södertälje, men där lyckades ingen av dem och deras avtal bröts i förtid. Nu återförenas duon i Tingsryd och klubbens förhoppning är att de ska hitta samma kemi och form som för två år sedan.

– Backen Tobias Björklund spelade under Fredrik Glader i norska Comet i fjol. Han plockades in i Tingsryd på en tryout och har gjort så bra i från sig att han belönats med ett permanent kontrakt.

{!A}

– En annan Fredrik Glader-bekanting är forwarden Daniel Sylwander. 29-åringen var lagkapten i MoDo i fjol men blev inte kvar i klubben till i år trots gällande kontrakt, och hamnade istället i Tingsryd. Glader och Sylwander var samtidigt i MoDo för ett par år sedan då Glader var sportchef i klubben.

– Maximilian Eisenmenger är ett spännande nyförvärv. 24-åringen är född i Tyskland men när han var liten flyttade hela familjen till Stockholm och han har fått hela sin hockeyutbildning i Sverige. Han tog sig hela vägen upp i Djurgårdens A-lag där han var ombytt i två SHL-matcher. De fyra senaste säsongerna har forwarden spelat i Tyskland och fick för två år sedan debutera i tyska landslaget.

– Anton Gradin är tillbaka i svensk hockey efter två års hockeyspel i Schweiz. 22-åringen, son till MoDo-sportchefen Henrik Gradin, har tidigare gjort korta allsvenska gästspel i MoDo och Södertälje, men nu ska forwarden försöka slå sig in i ligan på allvar.

– Målvakten Tomas Rydén hade en tuff debutsäsong i HockeyAllsvenskan ifjol. Han skadade sig under försäsongen och kunde göra säsongsdebut först i slutet av januari. Trots den långa frånvaron så gjorde Rydén en solid avslutning på säsongen och var också förstemålvakt under spurten.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
Tomas Rydén - Nytt kontrakt
Daniel Rosengren - Nytt kontrakt

BACKAR
Eemeli Räsänen - NY från Fredrikshavn
William Fransson - Nytt kontrakt
Isak Pantzare - NY från Mora
Simon Åkerström - Nytt kontrakt
Jacob Lundegård - Nytt kontrakt
Elias Gunnarsson - Nytt kontrakt
Tobias Björklund - NY från Comet

FORWARDS
Daniel Öhrn
Joachim Nermark - Nytt kontrakt
Jakob Heljemo - Nytt kontrakt
Viktor Lennartsson - NY från Karlskoga
Ludvig Levinsson - NY från Halmstad
Maximilian Eisenmenger - NY från Augsburg
Elias Andersson - Nytt kontrakt
Sebastian Åkesson - Nytt kontrakt
Felix Olsson - NY från Södertälje
Simon Norberg - Nytt kontrakt
Anton Gradin - NY från EVZ Academy
Nils Thomasson - Nytt kontrakt
Jonatan Harju - NY från Södertälje
Daniel Sylwander - NY från MoDo

TRÄNARE
Fredrik Glader - NY från Comet
Robert Nordberg - NY från Boden

FÖRLUSTER
Carl Hjälm, mv, oklart
Alexander Lindelöf, b, Västerås
Léon Lerebäck, b, Vita Hästen
Jakob Bondesson, b, Kristianstad
Isac Andersson, f, Vimmerby
Ludvig Elvenes, f, Kristianstad
Tobias Fladeby, f, Graz99ers
Sebastian Kaijser, f, Ferencvarosi
Allan McShane, f, Asiago
Martin Mellberg, f, oklart
Hugo Reinhardt, f, Dundee
Kim Tallberg, f, Coventry

Jonas Gustavsson