Ville Nieminen blir ny tränare i MODO
Publicerad: 2020-06-09
MODO har gjort klart med Ville Nieminen som ny huvudtränare och kontraktet är skrivet på två år.

MODO har gjort klart med en ny huvudtränare.

Valet föll på Ville Nieminen.

43-åringen har en framgångsrik spelarkarriär bakom sig med bland annat 385 NHL-matcher och en Stanley Cup-vinst, 75 KHL-matcher, 362 Liiga-matcher samt ett OS-silver med Finland. De fem senaste åren har Nieminen varit tränare och han kommer närmast från Pelicans.

Avtalet med MODO är skrivet på två år.

– Vi ser likadant på väldigt mycket vad gäller det hockeymässiga och när vi lärt känna varandra under den senaste tiden i och med rekryteringen känns det givetvis bra när han nu är på plats för att inleda sin tjänst. Det kommer att hända mycket den närmaste tiden där han går direkt in i processen med att lära känna hela organisationen och parallellt arbeta med att ta beslut framåt direkt från start. Vi har alla sett fram emot att börja arbeta tillsammans och nu är det full gas som gäller, säger MODO:s sportchef Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Nieminen:

– MODO Hockey har gett ett väldigt seriöst intryck och jag är helt på det klara med vilka förväntningar som finns på mig som huvudtränare och på gruppen av spelare som gör sig redo för den kommande säsongen. Jag känner till vilken chans MODO hade för avancemang till SHL den avbrutna säsongen och även om vi givetvis ska fortsätta på den inslagna vägen är det viktigt att påpeka det stora jobb som nu ligger framför oss.

Pär Styf blir kvar som assisterande tränare och ledarstaben kompletteras av Urban Omark som blir ytterligare en assisterande tränare.

Läs mer på MODO:s hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!

Jonas Gustavsson