Henrik Björklund upp i topp i totala målligan
Publicerad: 2019-01-31
Henrik Björklund sköt ett mål för MODO igår och blev därmed HockeyAllsvenskans främsta målskytt genom alla tider.

Johan Wiklander har länge toppat HockeyAllsvenskans totala målliga med sina 135 fullträffar.

Igår fick han kliva ner från tronen.

MODO-forwarden Henrik Björklund satte en kasse mot Karlskoga och noterade därmed sitt 136:e mål i HockeyAllsvenskan. Han är därmed nu alla tiders målkung i ligan som drog igång 2005.

– Jag älskar att göra mål så det är verkligen härligt att göra det 136 gånger i HockeyAllsvenskan. Jag minns inte alla målen, inte ens i närheten men kanske en tiondel. Jag minns inte heller det första målet jag gjorde men jag minns att det var i Borås, säger Henrik Björklund till MODO:s hemsida.

Det 136:e målet kom på straff.

– Jag höll på att tappa pucken på vägen in men det brukar vara ledigt där jag sköt, så det blev ett snabbt skott som gick in.

28-åringen är inne på sin tionde säsong i HockeyAllsvenskan där han representerat Borås, Rögle, Troja-Ljungby, Örebro, Karlskoga och MODO. De sju senaste åren har han aldrig varit under tio gjorda mål någon säsong, trots en del skadeproblem.

Återstår att se hur länge Björklund får ha målrekordet, tre aktiva spelare skuggar nämligen bakom honom. Almtunas Jens Jakobs - tidernas främsta poängplockare i HockeyAllsvenskan med sina 311 poäng - står på 135 mål medan Vita Hästens Mattias Beck och Karlskogas Fredrik Höggren har gjort 133 mål.

{!A}

Jonas Gustavsson