Matchguide: Utökas Västerviks hemmasvit?

9 februari 2019 10:00

Lördag och två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Tar Västervik sjätte raka hemmasegern? Hur går det i viktiga kampen mellan Karlskrona och Björklöven? Svaren kommer idag!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Västervik - Södertälje, Plivit Trade hallen
18.00 Karlskrona - Björklöven, NKT-Arena Karlskrona

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERVIK - SÖDERTÄLJE

Södertälje är nere i en svacka. Laget har förlorat fyra raka matcher och trots att man lyckades hämta ikapp ett 0-3-underläge till 3-3-läge mot Karlskoga senast så förlorade man med uddamålet till slut ändå.
Nu väntar bortamatch mot Västervik.
– Man måste se nyanserat på det. Vi försöker vinna varje match och vi måste trycka på glädjen och frigöra energier för det är ett stenhårt jobb som ska göras och vi ska ha jäkligt roligt när vi gör det där nere, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Emil Bejmo menar att det finns så mycket mer att hämta ur laget än man visat på sistone:
– Vi vet hur bra vi är. De här senaste prestationerna har vi gått ifrån det. Vi måste spela för varandra, för Södertälje och för klubbmärket, säger han.
Västervik är starka hemma och där har man också en fin trend med fem raka segrar just nu. En svit man ska försöka utöka mot SSK.
Noterbart är att laget igår släppte backen Kevin Schulze till Leksand, och han spelar därmed inte mer med Västervik.

Noterat:
» Västervik saknar Emil Alba, avstängd, och Andreas Frisk, skadad. Kevin Schulze har lämnat laget för spel i Leksand.
» Södertälje gör ett skifte i laget: Lindsay Sparks får vila, David Åslin kommer in. Marcus Bohman, Jacob Spångberg och Mikael Ahlén är alltjämt borta, och Hugo Gustafsson och Axel Andersson är iväg på landslagsuppdrag.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

KARLSKRONA - BJÖRKLÖVEN

En riktigt viktig match väntar - för nu tätnar kampen om platserna till SHL-kvalet.
Björklöven är just nu nia i tabellen, precis utanför fortsättningsspelet, medan Karlskrona är sjua. Sju poäng skiljer mellan lagen.
Karlskrona har alltså chansen att skapa ett rejält gap ner, samtidigt som Löven vid en seger kan ta upp jakten på åttondeplatsen på allvar.
KHK kommer närmast från en 0-2-förlust mot Pantern, en prestation man inte alls var nöjda med. Nu vill man studsa upp igen.
– Det känns bra i gruppen, säger KHK-tränaren Ove Molin till blt.se.
Lagen har mötts tre gånger och alla matcherna har slutat med uddamålsresultat. Två segrar för Karlskrona, en för Björklöven.
– De spelar väldigt fysiskt och aggressivt, säger Molin.
Björklöven har två raka förluster (3-11 i målskillnad) i bagaget och är revanschsugna.
– Det är en viktig match för oss nu eftersom vi behöver studsa upp efter två mindre bra insatser, säger forwarden Alexander Wiklund till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Karlskrona saknar Marcus Westfält och Jörgen Karterud som är iväg på landalagsuppdrag. Johan Scheriber kommer hem från KRIF och spelar ikväll, skriver blt.se.
» Björklöven spelade utan Mikko Pukka, Simon Backman, Jacob Peterson, Cody Murphy, William Eriksson och Erik Rainersson senast.

» Läs mer på Björklövens hemsida