Beslut: Erik Santesson får böter

8 februari 2021 16:30

Kristianstads Erik Santesson får böter för en "diving" i matchen mot Tingsryd.


BESLUT

Efter match mellan Tingsryds AIF - Kristianstads IK, HockeyAllsvenskan, den 6 februari 2021 åläggs Erik Santesson, Kristianstads IK, följande straff för diving.

Böter om 5 000 kr.

Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda ny bestraffning.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Erik Santesson samt en filmsekvens av händelsen.

Anmälan: Med 4:09 kvar av tredje perioden stoppas spelet framför Tingsryds mål. Kristianstads #15 Erik Santesson får efter detta en lätt crosschecking och faller till isen. Domarteamet bedömer i efterhand att Santesson förstärker situationen för att få en utvisning med sig och anmäler honom därför för diving.

Erik Santesson har uppgett följande. Jag får en knuff i ryggen efter avblåsning och förstärker situationen i hopp om att få med mig en utvisning. Jag är i efterhand ångerfull över mitt agerande och det är en handling som varken jag eller min förening står bakom eller vill bli förknippade med.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Genom filmsekvensen och Erik Santessons egna uppgifter finner nämnden det utrett att Erik Santesson gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff. Tillämplig regel: 14 kap 2 § 14 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 65.