Marcus Ragnarsson kliver in i Tre Kronor
Publicerad: 2019-05-29
Från HockeyAllsvenskan till Tre Kronor. Det klivet tar Almtunas Marcus Ragnarsson som är klar som ny assisterande tränare i landslaget.

Johan Garpenlöv är ny förbundskapten i Tre Kronor.

Nu står det också klart vilka som blir nya assisterande förbundskaptener. En av dem är Marcus Ragnarsson som alltså kliver rakt från HockeyAllsvenskan där han varit tränare för Almtuna till att vara delaktig i Tre Kronor.

"Ragge" har varit tränare i Almtuna i åtta säsonger, och har innan dess en gedigen spelarkarriär bakom sig där han bland annat gjort 268 SHL-matcher och 632 NHL-matcher, samt spelat två OS, två VM och ett World Cup för Tre Kronor.

– Jag känner en stolthet och ära att ha fått detta uppdrag. Jag tycker det ska bli jätteroligt att jobba med Tre Kronor, säger Marcus Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Den andra assisterande förbundskaptenen blir Markus Åkerblom som tidigare varit huvudtränare i både Leksand och Tingsryd i HockeyAllsvenskan.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med mitt nya ledarteam där Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom har den typ av profil som jag letat efter. Båda är drivna, nyfikna, kunniga och framförallt bra människor med en integritet och karisma som jag gillar, säger Johan Garpenlöv.

Läs mer på Svenska Ishockeyförbundets hemsida

Jonas Gustavsson