Daniel Rahimi vänder hem till Björklöven

15 maj 2020 20:50

Rutinerade backen Daniel Rahimi är klar för en comeback i moderklubben Björklöven.


Efter tretton säsonger på vift så är Daniel Rahimi klar för en comeback i moderklubben Björklöven.

Backen har bland annat spelat 507 SHL-matcher, gjort sejourer i Nordamerika och Schweiz samt varit med i två VM-turningerar under karriären. Den gångna vintern spelade Rahimi i Växjö där han svarade för fyra assist på 52 matcher.

33-åringen har skrivit på ett Löven-kontrakt på 2+1 säsonger.

– Daniel är stor och stark med sina styrkor i defensiven som alla vet. Han kommer att tillföra på planen men framförallt har han varit med på högsta nivå och har ett hjärta som är till hundra procent gröngult. Vi kommer att ha enorm hjälp av honom både på och utanför isen som pådrivare och han kommer att vara en kravställare därute och bli en förlängd arm för ledarteamet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Rahimi:

– För mig känns det som en fantastisk utmaning och en stor ära att komma hem. Det är en stund som jag sett fram emot i stort sett sedan jag lämnade Björklöven. Jag har inte bott i Umeå på 13 år men vi har alltid pratat om Umeå som hemma. Det känns väldigt naturligt för mig och familjen att komma hem, barnen pratar om Umeå som hemma fastän de aldrig bott där. Att få springa på alla bekanta från förr kommer bli roligt men det är också ett stort ansvar för mig då man kommer att ha mycket att spela för varje kväll. Jag hoppas och tror att det kommer att synas ute på isen.

Läs mer på Björklövens hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!