Matchguide: Sex matcher och heta dueller!

16 februari 2022 09:30

Sex matcher spelas i HockeyAllsvenskan i dag! I går stängde transferfönstret och det ramlade in en hel del värvningar. Räkna således med en hel del debuter i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Vita Hästen, Winpos Arena
19.00 MoDo - Almtuna, Hägglunds Arena
19.00 Kristianstad - Mora, Kristianstads Ishall
19.00 Karlskoga - Troja, Nobelhallen
19.00 Södertälje - HV71, Scaniarinken
19.00 Västervik - Västerås, Plivit Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot HV71 i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Andreas Hjelm, Södertälje, och Fredrik Forsberg, HV71.
» I första pausen blir det en längre intervju med SSK-tränaren Per Hånberg.
» I andra pausen är det fokus på Guldgallret och juniorerna i Vita Hästen och Troja.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Efter tre raka förluster så fick Björklöven till ett trendbrott senast när det blev en 4-0-seger på bortaplan mot Västerås.

» Vita Hästen är i en svacka. Laget har bara en seger (efter övertid) i de sex senaste matcherna. Senast blev det en förlust efter straffar mot Almtuna.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och det har varit tajt. Björklöven har vunnit båda matcherna som spelats i Himmelstalundshallen, den första efter straffar, den andra efter övertid.

» Vita Hästens Fabian Ilestedt har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Båda klubbarna värvade i går. Björklöven gjorde klart med backen Charles-David Beaudoin medan Vita Hästen värvade dubbelt upp i backen Nerijus Alisauskas och forwarden Gints Meija.

» MoDo har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och kommer närmast från en 2-1-viktoria mot Mora. Noterbart är att MoDo har poäng i nitton raka hemmamatcher.

» Almtuna har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, men samtliga segrar har kommit på hemmaplan. På bortaplan har laget tre raka förluster.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och MoDo har vunnit samtliga möten.

» MoDos Riley Woods har gjort poäng i tretton raka matcher. Bara tio spelare genom åren har lyckats göra poäng i fjorton eller fler matcher i rad.

» MoDo gjorde klart med lettiske forwarden Nikolajs Jelisejevs i går. Han kommer närmast från Dinamo Riga och har precis spelat OS-hockey.

» Kristianstad har det något tufft just nu med bara en seger i de sex senaste kamperna. Senast blev det en 3-4-förlust mot Troja.

» Mora har vunnit tre raka hemmamatcher, men har förlorat de två senaste bortamatcherna. Senast blev det en 1-2-förlust på bortaplan mot MoDo.

» Lagen möttes i ett dubbelmöte i Smidjegrav Arena för en månad sedan och då tog lagen varsin uddamålsseger.

» Kristianstad har varit aktiva på transfermarknaden senaste dagarna och gjort klart med backarna Roope Laavainen och Måns Hansson samt forwarden Oscar Tellström.

» Efter tre raka segrar och poäng i sju raka matcher så tog sviterna slut senast för Karlskoga som 1-4-föll i toppmatchen mot HV71.

» Troja vann mot Kristianstad med 4-3 senast och har poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Samtliga poäng har dock bärgats på hemmaplan. Troja har spelat tretton (!) raka bortamatcher utan att ta någon trepoöngare.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Karlskoga har vunnit båda matcherna i Ljungby Arena medan Troja vann mötet i Nobelhallen.

» Båda lagen värvade i går. Karlskoga gjorde klart med backen Philip Eriksén och forwarden Marc-Olivier Roy medan Troja plockade in målvakten Markus Ruusu.

» Södertälje har tagit poäng i fyra raka hemmamatcher och kommer närmast från en 3-1-seger mot AIK i Scaniarinken.

» HV71 är i kanonform. Laget har plockat sex raka trepoängare och slog tillbaka Karlskoga med 4-1 i förra matchen.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och HV71 har vunnit båda matcherna: 5-0, 1-0. HV71 har alltså inte släppt in något mål mot SSK den här säsongen.

» HV71:s Fredrik Forsberg har gjort mål i sex raka matcher. Bara tio spelare har genom åren lyckats göra mål i sju eller fler matcher i rad, så i kväll har Forsberg chansen att kliva in i en exklusiv skara.

» HV71-trion Chad Billins, Fredrik Forsberg och Tyler Vesel har alla gjort poäng i åtta raka matcher.

» HV71 värvade in tre nya spelare i går: Oliver Bohm, Hunter Shinkaruk och Tyler Kelleher.

» Västervik har det tungt just nu. Smålänningarna har bara en seger i de tio senaste matcherna och står på fem raka nederlag. Enda segern de tio senaste matcherna kom mot just kvällens motståndare Västerås.

» Västerås har inte heller flytet just nu. Laget har spelat fem raka matcher utan att ta någon trepoängare (tre förluster och två vinster efter övertid eller straffar).

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Västerås har två segrar medan Västervik tagit en vinst.

» Båda lagen har värvat senaste dagarna. Västervik har plockat in finske keepern Waltteri Ignatjew samt forwarden Isak Salqvist medan Västerås värvat ryska forwardsen Svyatoslav Grebenshchikov och Ilya Arkalov.