Inside: "Nummer elva i 500-klubben"

26 oktober 2021 10:30

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Blev nummer elva i 500-klubben

Den gångna veckan spelade Joakim Hagelin i Västervik match nummer 500 i HockeyAllsvenskan. Den 32-årige forwarden, som även hunnit med allsvenskt spel i Oskarshamn, Djurgården, AIK och MoDo, är den blott elfte spelaren att nå den platån sedan ligan drog igång 2005. Övriga: Fredrik Höggren, Carl Berglund, Henrik Björklund, Martin Janolhs, Mikael Eriksson, Johan Berggren, Fredrik Johansson, Mattias Beck, Tobias Ericsson och Nicklas Jadeland.

Sju spelare i Juniorkronorna

Under måndagen tog förbundskaptenen Tomas Montén ut senaste truppen för Juniorkronorna och jobbet med att forma årets JVM-lag pågår för fullt. Sju allsvenska spelare tog plats i truppen som ska spela en turnering i Ängelholm i mitten av november: Emil Andrae (HV71), Victor Sjöholm (HV71), Oskar Magnusson (AIK), Zion Nybeck (HV71), Daniel Torgersson (AIK), Albert Sjöberg (Södertälje) och Isak Garfvé (Mora).

Klättrar i totala statistiken

Christian Sandberg, AIK, och Marcus Eriksson, Vita Hästen, tog kliv i HockeyAllsvenskans poängliga genom tiderna den gångna veckan. Sandberg är uppe på 290 allsvenska poäng och har klivit upp på den totala fjärdeplatsen, medan Eriksson kommit upp i 284 allsvenska poäng och är sexa på samma lista. Bara tre spelare har nått 300 poäng tidigare, men Sandberg och Eriksson har alla möjligheter att bli spelare fyra och fem i vinter. Henrik Björklund, Karlskoga, toppar alla tiders poängliga i överlägsen stil med totalt 379 pinnar.

Theo Pistek till Kristianstad

I fredags gjorde Kristianstad klart med tjeckiske forwarden Theo Pistek som väntas göra debut under veckan som kommer. Svensk hockey är inget nytt för 20-åringen. Han har de fem senaste säsongerna spelat juniorhockey i Örebro och avslutade den gångna våren i HockeyEttan med Köping. I höst har han testat collegespel i USA, men vänder nu tillbaka till Sverige igen efter bara några månader.

Bakom kulisserna: Domarcoachning

Den gångna veckan publicerade HockeyAllsvenskan en "bakom kulisserna"-video där vi fick följa med domarna och se samtalen och snacken i inför, under och efter en match i ligan. Videon kan ni se i spelaren ovan!

**

BILDERNA

**

VECKANS...