Nichlas Falk blir ny huvudtränare i Almtuna
Publicerad: 2019-01-21
Almtuna förstärker ledarstaben och Nichlas Falk kliver in som ny huvudtränare.

Almtuna har haft en tung säsong, har förlorat de fyra senaste matcherna och parkerar på trettondeplatsen i tabellen vilket innebär att man just nu är under det negativa kvalstrecket.

Nu förstäker klubben ledarstaben med Nichlas Falk som kliver in som ny huvudtränare. De tidigare tränarna Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson blir kvar som assisterande tränare.

– Det har varit en säsong där vi inte riktigt har fått till detaljerna och vi har internt försökt på många olika sätt att få det att tippa över på rätt sida. Därför känner vi nu att vi vill ha in två nya ögon. Både Martin och Marcus har spelarnas och mitt fulla förtroende men vi vill stärka upp ledarsidan i det läge vi är nu, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

47-årige Falk har tidigare varit tränare i Huddinge, Djurgården och senast Södertälje, men tvingades ta en timeout från hockeyn under hösten 2017.

Samtidigt som han var tränare i Södertälje så hyllades han för sina insatser i Djurgården och fick sin tröja hissad i samband med en match på Hovet, men kollapsade under ceremonin.

– Han är fullt återställd efter sin kollaps och är väldigt sugen på att komma in i tränarrollen igen, säger Danielsson.

– Det är en bra person som kommer att passa in i vår grupp på ett bra sätt. Han är en duktig tränare och taktiker och vi tror att detta kommer att bli bra.

Läs mer på Almtunas hemsida

Jonas Gustavsson