Leksand skriver nytt avtal med Calle Själin
Publicerad: 2019-02-20
Leksand och backen Calle Själin är överens om en kontraktsförlängning och backen blir kvar i klubben två år till.

Calle Själin missade hela hösten på grund av skada men gjorde comeback i slutet av december och har sedan dess hunnit leverera sju poäng på 17 matcher.

19-åringen, som kom till Leksand ifjol men som även fick debutsäsongen delvis spolierad av skadeproblematik, är nu klar för en fortsättning i dalalaget.

Backen har kritat under ett nytt tvåårsavtal.

– Vi är oerhört glada att Calle vill stanna kvar och fortsätta sin utveckling hos oss. Calle är en ung back under stark utveckling men har haft otur med skador i sin karriär hittills. Det ska bli jätteintressant och spännande att få se honom spela och träna en hel säsong och se utvecklingen av det, säger Thomas Johansson, GM i Leksand, till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Calle är en tvåvägsback med bra förstapass, han är positionssäker och rörlig på skridskorna. Det är en spelare som verkligen har framtiden framför sig. Jag är övertygad att han kommer att bli en stor back i Nordamerika i framtiden.

Själin:

– Jag trivs jättebra i Leksand, och jag ser fram emot att få någon hel säsong här också efter att ha missat stora delar av de senaste säsongerna. Det känns bra att det nya kontraktet är klart.

Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson