Almtuna har gjort klart med Stefan Lassen
Publicerad: 2018-09-19
Almtuna förstärker truppen med danske landslagsbacken Stefan Lassen som därmed gör comeback i HockeyAllsvenskan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Stefan Lassen gör comeback i HockeyAllsvenskan. Den danske landslagsbacken, som varit borta från ligan i fem år, har kritat på ett ettårsavtal med Almtuna.

32-åringen har gjort tre säsonger i ligan sedan tidigare - en i Leksand, två i Malmö - och står noterad för 148 allsvenska matcher.

– I och med att Jacob Ragnarsson skadade sig oturligt på en träning så kände vi att vi behövde agera. Då Stefan Lassen fanns ledig i närregionen så var det naturligt att vi tog en kontakt och vi är glada att det gick att sy ihop detta, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

– Stefan Lassen får vi in en rutinerad defensivt stark back som har spelat på många olika nivåer. Han kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar - bland annat i vårt boxplay. Han är dessutom bra som person och kommer att passa in bra i vår grupp.

De fem senaste åren har Lassen spelat i Österrike (två år) och Finland (tre år), och kommer närmast från Pelicans där han var lagkapten ifjol.

– Det känns jättebra. Jag är oerhört nöjd och det är jättespännande. Jag har varit här några dagar nu och jag gillar verkligen "set up:et". Jag tycker det är oerhört proffsigt men ändå familjärt. Det är jättebra stämning i laget och högt i tak, säger Lassen.

Läs mer på Almtunas hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson