Lär känna: Linnea Leijonklo, Kommunikations- och Partneransvarig

31 oktober 2020 12:00

Vilka personer jobbar med HockeyAllsvenskan? Nu presenterar vi personerna som arbetar med ligan. Dags för: Linnea Leijonklo, Kommunikations- och Partneransvarig.


Namn: Linnea Leijonklo

Roll: Kommunikations- och Partneransvarig

Hur länge har du varit i ligaorganisationen?
Gjort fyra försäsonger och är inne i tredje säsongen.

Vad har du gjort tidigare?
Kom från Örebro Hockey senast, där jag jobbade som Eventkoordinator och med kampanjförsäljning. Pluggat Sport Management på Golf College, så bara varit sport och hockey för min del!

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Jobbar med de kommersiella benen i organisationen, som handlar om intäkter och varumärke. Mitt fokus som Partneransvarig är att se till att vi efterlever våra partneravtal och utvecklar dessa. Har även stort fokus på kommunikation och hållbarhet som är viktiga delar i vårt varumärkesarbete.

Finns det någon speciell fråga du brinner för?
Brinner för att jobba med ligans utveckling utifrån att vi vill vara ”Sveriges mest underhållande liga”. Det roliga är att det finns så många ingredienser i det arbetet, allt från att vi vill vara en social mötesplats till hur vi som liga kan få fler människor i rörelse ur ett hållbarhetsperspektiv eller hur vi tillsammans med partners kan göra skillnad för våra supportrar.

Vad är det roligaste med jobbet?
Att få jobba med det man brinner för! Kan inte säga det nog mycket. Det är hela skillnaden. Att komma till våra klubbar och få uppleva stämningen på plats när det är fullsatta läktare, det är oslagbart!

Om du fick likna dig själv och ditt sätt att arbeta med en allsvensk spelare, vem skulle det vara och varför?
Då skulle jag nog välja Sebastian Ohlsson i Modo, norrlänning med ett starkt driv, fart och fläkt och som gillar att vara där det händer!