Tobias Viklund gör comeback i MODO
Publicerad: 2020-09-07
Rutinerade backen Tobias Viklund är klar för en återkomst till MODO och har skrivit på ett treårsavtal.

Det var på gång redan ifjol, men då blev det inget.

Nu är det dock klart: Tobias Viklund gör comeback i MODO. Under måndagskvällen meddelade klubben att den rutinerade backen kritat under ett treårsavtal.

34-åringen är juniorfostrad i MODO och var med och vann SM-guld 2007, men har spelat i andra klubbar de tretton (!) senaste åren. Nu har resan via Skellefteå, Frölunda, AIK samt proffspel i KHL och Tyskland tagit honom tillbaka till Ångermanland.

– Tobias Viklund kommer att göra väldigt mycket nytta för laget den kommande säsongen. Han har en stor erfarenhet av spel på hög nivå där han kommer att visa vägen och vad som krävs för att vinna matcher, säger MODO-sportchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida.

– Som person är han otroligt seriös i sin träning och han står för en professionalism gällande träning och förberedelser som vi i MODO Hockey även står för. Som spelare är det en rörlig och skridskoskicklig back som utvecklats till en tvåvägsback med sin främsta styrka i det defensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och kommer att stärka upp vår defensiv. Det här är en spelare som är målmedveten och har en klar bild att hjälpa MODO Hockey tillbaka till SHL.

Viklund:

– Det känns roligt och väldigt inspirerande för mig att nu fortsätta karriären i MODO Hockey. Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet.

Läs mer på MODO:s hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!

Jonas Gustavsson