Mackin: "Kul att fortsätta spela ihop"

16 juni 2021 10:45

Vita Hästens nyförvärv Corey Mackin berättar om beslutet att flytta till Europa, kemin med Chad Butcher, omställningen till stor rink, rollen och drivet att vinna mästerskap.


Vita Hästen satsar på transatlanter till kommande säsong.

I skrivande stund är fyra nordamerikaner klara för spel i klubben och en av dem är Corey Mackin.

Amerikanen kommer att göra sin första sejour i Europa till hösten.

– Jag har spelat de senaste åren i ECHL och gjort det ganska bra. Jag går framåt och blir bättre men har ändå inte fått chansen i AHL. Jag vill ta nya kliv och därför kändes Europa och HockeyAllsvenskan rätt för mig. Jag vet att jag kommer till en bra liga som är ett vasst skyltfönster mot ännu större ligor, säger Corey Mackin.

Har du snackat med några kompisar om Vita Hästen?
– Ja, faktiskt. Jag har pratat en hel del med Adam Schmidt som var där för ett par år sedan. Han hade bara positiva saker att säga. Jag har också pratat med Alexandre Lavoie som spelade där nyligen. Han hade också bara bra saker att säga.

Lavoie får du ju möta till hösten...
– Ja, haha, det var coolt att han skrev på för ett annat lag. Det blir kul att spela mot honom.

26-årige Mackin har efter collegetiden gjort två säsonger som proffs där det blivit 114 poöng på 137 ECHL-matcher.

Den gångna säsongen blev det 30 mål och 62 poäng på 67 matcher med Allen Americans.

Där har han spelat i samma kedja som Chad Butcher - som också är klar för Vita Hästen.

Ett vasst radarpar som alltså får fortsätta spela tillsammans.

– Ja, det är kul. Vi har spelat tillsammans i samma kedja i år och kanske får spela tillsammans i samma kedja nästa säsong också. Vi har bra kemi, säger Mackin.

Kom ni som en paketdeal?
– Nej. Jag skrev på först och därefter frågade Vita Hästen mig om Chad. Jag sa så klart bra saker om honom eftersom jag spelar med honom. Han är en riktigt bra spelare och lagkamrat. Det känns bra att vi kan åka över tillsammans, jag tror det kommer bli kanon både för mig, Chad och klubben.

Varför funkar ni så bra tillsammans?
– Vi är lite samma spelartyp. Vi gillar att spela offensivt, hålla i pucken och båda kan både skjuta och spela fram. Det gör att vi har många alternativ och vi vet hur den andra tänker och spelar hockey.

Hur ser rollfördelningen ut?
– Som det ser ut nu så är jag vänsterforward medan Chad spelar center. Vi får se hur det ser ut till hösten.

Corey Mackin hymlar inte om att han har stora förväntningar på kommande vinter, även om han också är medveten om att det är mycket som är nytt.

– Det är första gången i Europa och jag vet att det kommer att bli en anpassningsperiod. Jag har spelat lite på stor rink innan, några lag i Nordamerika har den större isytan, och jag gillar det men det kommer också ta lite tid att komma in i spelet där. Jag är en spelare som gillar att hålla i pucken, så jag tror jag kommer trivas med mer tid och yta, säger han.

Och du blickar högre också?
– Det gör alla. Man vill spela så högt upp som möjligt. Jag vet att HockeyAllsvenskan är en vass liga och gör man bra ifrån sig så kan det hända bra saker. Det är en liga som har mycket respekt runt om i Europa och jag vet många spelare som tagit sig vidare till större uppdrag.

Corey Mackin och Tony Zabel har haft samtal om rollen och förväntningarna och Mackin menar att man är "on the same page".

– Vi snackar samma språk där och det hade stor del i att det blev Vita Hästen. Jag vet var han ser mig i uppställningen och vad han vill ha ut av mig, nu handlar det om att leverera det också, säger han.

– Jag vill vara en spelare som producerar mål och poäng. Det är mitt främsta fokus. Jag vill verkligen bidra där.

Vita Hästen missade slutspel den gångna säsongen.

Det ska inte upprepas.

– Jag vill vinna mästerskap, säger Corey Mackin.

– Var jag än är så vill jag vinna. Det finns inget annat. Jag har snackat lite med Tony Zabel om mitt spel och min roll men inte så mycket om klubbens ambitioner, men för mig finns inget annat än att vinna varje match. Så måste ju alla tänka...