"Gröngul Kompis" utbildar hela Umeå

9 september 2019 09:30

HockeyAllsvenskans ska bli en hållbar liga - och många klubbar genomför redan många projekt inom området. Björklövens "Gröngul Kompis" växer så det knakar.


För ett år sedan lanserade Björklöven projektet Gröngul kompis, som ska peppa unga att vara schyssta kompisar.

Genom Gröngul kompis vill Björklöven motverka utanförskap bland unga, samtidigt som klubben omsätter sin värdegrund i praktiken i syfte att förbättra föreningens kultur.

Nu har hela föreningen genomgått utbildningen och sedan en tid tillbaka utbildar Björklöven även skolelever runt om i Umeåregionen.

– Allt fler unga upplever ett utanförskap och många mår också psykiskt dåligt. Det är viktigt att vi som stor samhällsaktör bidrar till att motverka den utvecklingen, säger Anders Blomberg, vd på Björklöven, till klubbens hemsida.

Under den timslånga utbildningsstunden som Gröngul kompis bygger på får deltagarna lära sig om hur allt i från kroppsspråk till uppförande och ordval spelar roll, och att vi borde uppskatta olikheter istället för at slå ner på dem.

Utbildningsledare är förebilderna från Björklövens representationslag på dam- och herrsidan, däribland Lina Hedlund och Fredric Andersson.

» Läs mer på Björklövens hemsida

» Läs mer om HockeyAllsvenskan och Hållbarhet