Målfest och många täta matcher!
Publicerad: 2022-02-02
Sex matcher i HockeyAllsvenskan under onsdagen bjöd på hela 44 (!) mål! Vinnare blev Tingsryd, Mora, Västervik, HV71, Björklöven och MoDo.

Tingsryd - Södertälje 5-4

» Vilket drama! Tingsryd hade 3-0 efter första perioden men i mitten av tredje perioden var Södertälje i kapp till 3-3. Tobias Fladeby gjorde därefter 4-3 för Tingsryd, men en knapp minut senare kvitterade Felix Olsson till 4-4. Tingsryd fick dock sista ordet när Sebastian Kaijser skickade in 5-4 med bara 52 sekunder kvar att spela.

» Sebastian Kaijser var en av de stora matchvinnarna för Taif med två mål och en assist.

» Nyförvärvet Nils Thomasson gjorde debut för Tingsryd och fanns med i förarbetet till det matchvinnande 5-4-målet.

» Tingsryd tog poäng för tredje matchen i rad. Smålänningarna har dock bara två trepoängare på de elva senaste kamperna, och båda de treorna har kommit mot just Södertälje.

» Södertälje, med nya tränarna Per Hånberg och Björn Lidström i båset, har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Målskyttar Tingsryd: Sebastian Kaijser 2, Simon Åkerström, Kim Tallberg, Tobias Fladeby
Målskyttar Södertälje: Greg Squires, Emil Aronson, Henrik Malmström, Felix Olsson

Mora - Troja 5-0

» Måns Carlsson var den stora offensiva kreatören för Mora. Forwarden svarade för fem poäng och var således inblandad i samtliga hemmamål med två kassar och tre assist.

» Även skyttekungen Johan Persson fortsätter att leverera. Han sköt dubbla mål och noterade även en assist.

» Matteus Ward vaktade Mora-buren. Han räddade samtliga 28 skott och höll nollan.

» Mora har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna.

» Troja åkte på tredje raka förlusten och har spelat nio raka matcher utan att ha lyckats ta en trepoängare.

Målskyttar Mora: Måns Carlsson 2, Johan Persson 2, Alexandre Lavoie
Målskyttar Troja: -

{!B}

MoDo - Karlskoga 4-3 (OT)

» MoDo plockade poäng för sjuttonde (!) hemmamatchen i rad.

» Karlskoga ledde med 3-2, men MoDo lyckades kvittera mitt i den tredje perioden och sedan avgjorde Pontus Näsén på övertid med ett vackert solomål.

» Sam Vigneault var en av giganterna för MoDo med två mål och en assist.

» Riley Woods blev mållös och missade därmed att sätta nytt allsvenskt rekord och stannade på åtta raka målmatcher.

» Karlskoga hade innan förlusten tre raka segrar.

Målskyttar MoDo: Sam Vigneault 2, Daniel Sylwander, Pontus Näsén
Målskyttar Karlskoga: David Lindquist, Henrik Björklund, Sebastian Fakt

Vita Hästen - HV71 3-4

» HV71 ledde med 4-0 med knappt halva den tredje perioden kvar. Då vaknade Vita Hästen och gjorde tre reduceringsmål. Närmare än så kom dock inte hemmalaget.

» Fredrik Forsberg har börjat skruva upp poängformen igen. HV71-forwarden sköt 4-0-målet och gjorde därmed poäng för fjärde matchen i rad.

» HV71 har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

» Vita Hästen blev utan poäng för andra gången på tre matcher. Laget har annars haft fin poängfrekvens senaste tiden och har poäng i nio av de elva senaste kamperna.

Målskyttar Vita Hästen: Colby Sissons, Ludwig Stenlund, Rihards Marenis
Målskyttar HV71: Måns Lindbäck 2, Marcus Davidsson, Fredrik Forsberg

{!A}

Västerås - Västervik 3-4

» Vad händer med Alexander Hilmerson? Slitvargen, ny i Västervik i år efter att ha spenderat hela karriären i Mora, är inte känd för sitt målskytte men har nu matat in fem (!) mål i de åtta senaste kamperna.

» Västerås gjorde 1-0 redan efter en och en halv minut, men sedan svarade Västervik med tre raka mål och det övertaget släppte smålänningarna sedan inte.

» Tack vare segern så bröt Västervik en fyra matcher lång förlustsvit.

» Västerås Mikael Frycklund noterade ett mål och en assist. Han gjorde därmed poäng för elfte (!) matchen i rad och det är säsongens längsta poängsvit.

» Västerås hade innan dagens förlust fyra raka hemmasegrar.

Målskyttar Västerås: Isak Skedung, Mikael Frycklund, Filip Wiberg
Målskyttar Västervik: Victor Öhman, Tim Wahlgren, William Wiå, Alexander Hilmerson

Björklöven - AIK 6-3

» Efter tre raka förluster på hemmaplan så har Björklöven vänt på trenden och tagit två raka hemmasegrar där man öst in mål (totalt elva kassar).

» Björklöven hade 4-1 efter två perioder. AIK åt sig i kapp i tredje akten, men kom aldrig närmare än 3-4-underläge.

» Björklövens Gustav Possler gjorde mål för tredje hemmamatchen i rad.

» AIK hade tre raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund 2, Alex Hutchings, Christopher Bengtsson, Jacob Olofsson, Gustav Possler
Målskyttar AIK: Valdemar Johansson, Max Lindholm, Lucas Carlsson