Västerås har gjort klart med Daniel Öhrn
Publicerad: 2019-03-22
Västerås har gjort klart med centern Daniel Öhrn som den gångna vintern spelade allsvensk hockey med Tingsryd.

Det första nyförvärvet i HockeyAllsvenskan inför nästa säsong är presenterat.

Det blir dock inget nytt ansikte för den allsvenska publiken.

Västerås har gjort klart med centern Daniel Öhrn som spelat med Tingsryd de två senaste säsongerna. 26-åringen svarade för 14 mål och 31 poäng på 50 matcher i vinter och han kom därmed tvåa i Tingsryds interna poängliga.

Öhrn har kritat på ett tvåårsavtal med Västerås.

– Daniel är en spelare vi hade koll på redan inför den här säsongen. En solid center. Duktig tekare, bra över hela banan och kan göra mycket poäng. Han har också en bra karaktär. Han vill framåt och ställer krav på sin omgivning. Passar perfekt in i det sättet vi jobbar på, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Öhrn har tidigare även spelat allsvenskt med Timrå och har på 239 matcher levererat totalt 104 poäng, där 57 poäng kommit på 97 matcher med Taif de två senaste åren.

– Det här känns jättebra. Har haft ett bra snack med (Thomas) Paananen och "Zäta" (Patrik Zetterberg). VIK är en klubb på väg framåt och rätt steg för mig att ta i min utveckling, säger Öhrn, och beskriver sig själv:

– En hårt jobbande och ganska så kreativ center. Jag kommer att ge allt för laget och försöka bidra både offensivt och defensivt.

Läs mer på Västerås hemsida

Jonas Gustavsson