Årets Räddning: Victor Brattström, Timrå

28 april 2018 17:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Räddning, som röstas fram av fansen, gjordes av Victor Brattström, Timrå.


Guldtröjan för årets räddning tilldelas den målvakt som stått för den vassaste räddningen under HockeyAllsvenskans grundserie. Årets räddning röstas fram av fansen.

2018 går Årets Räddning till Victor Brattström, Timrå.

Henrik Haukeland spelade flest matcher för Timrå under säsongen - och vann också pris som Årets Målvakt i Guldtröjan 2018 - men när Victor Brattström väl fick chansen så gjorde han många fina och vassa insatser.

Inte minst räddningen mot Södertälje som nu blivit framröstad som Årets Räddning 2018 där Brattström hinner med i en till synes omöjlig sidledsförflyttning och räddar avslutet från Thomas Valkvä-Olsen.

– Jätteroligt att jag vann och jag får tacka fansen, det kom lite som en chock, säger Victor Brattström.

– Jag kan inte svara riktigt på vad jag gjorde, det var en ren reflex. Det var ett backskott som tog på vår back och blev en perfekt passning till deras kille, jag såg pucken hela vägen men det var bara att slänga sig och kasta upp armen. Jag började skratta och han började skratta, det blev lite komiskt. Jag fattade inte heller hur jag tog den just då heller.

Victor Brattström bjuder gärna på spektakulära räddningar om han får chansen.

– Jag försöker spela så lugnt som möjligt, men när jag bheöver sträcka ut så känner jag mig stark i ytterlägerna. Man kan inte bjuda på flashiga räddningar varje match, men det är kul för publiken om det blir lite flashigt ibland. Kan man bjuda på något så är det kul.

VIDEO


TIDIGARE VINNARE
Nyinstiftat pris 2018.

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018